Bobilplass på anbud

31. desember går leieavtalen for den populære bobilplassen ut. Den som vil drive plassen i framtiden må delta i en anbudskonkurranse for å gi det beste tilbudet.

Bobilplassen i Sandefjord ligger flott til ved båthavna. Andre aktivitetstilbud omkranser bobilplassen. Nytt av året er badeanlegget. Foto: Yngvar Halvorsen.

Den populære bobilplassen i Sandefjord har bare 16 plasser og de er vanligvis svært populære. I sommer har det vært mindre fergetrafikk på grunn av reiserestriksjoner så da har også mange av brukerene av bobilplassen uteblitt. Det melder Sandefjord blad.

Behovet for bobilplasser i Sandefjord er langt større enn det tilbudet som er der i dag. Mange bobilister benytter derfor parkeringsplassen utenfor til overnatting.

På de nærliggende områdene ligger det både skatepark, minigolf og en nytt badeanlegg. Kommunen vurderer på sikt å knytte sammen driften av flere av disse anleggene.

I dag tjener Sandefjord kommune 70 000 kroner i året på bobilplassen. Resten av inntektene beholder driveren av plassen til driftskostnader og fortjeneste.

Sandfjord blad formidler at både tømmestasjon, elektrisk anlegg og betalingsanlegget må oppgraderes før videre drift. Også sikkerhetsavstanden mellom bobilene skal gjennomgås.

Kommunen har ikke satt av midler til oppgraderinger og utvidelse. Etter det Bobilverden.no kjenner til må teknisk utstyr for inntil 2,2 millioner kroner løses inn av ny driver.

Hva kommunen vil legge vekt på når anbudene skal vurderes blir interessant å se. Vinner den som skaper mest inntekt til kommunen eller den som lager et tilbud med best kvalitet?

Tekst: Knut Ranndem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *