Bobilplass med slottsvandring på Øland

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

På Borgholm slott på den svenske øya Øland kan du i sommer finne en bobilparkering med et noe annet tilbud enn andre bobilparkeringer. Her kjøper du også en opplevelse. Det er Statens fastighetsverk som står bak det nye tilbudet.

– Dette er en måte å spre virksomheten på slottet og nå ut til en ny målgruppe, sier Anders Magnusson, områdesjef i i Statens fastighetsverk til «Barometern». Han forklarer at slottet ikke skal bli en campingplass, men at det handler om å selge en opplevelse der bobilparkeringen inngår i pakken.

De besøkende i bobil skal kunne velge mellom en historisk vandring på slottet om kvelden eller en grillbuffe i slottsrestauranten. Inntil 20 bobiler får plass helt øst for slottet og får tilgang til toaletter i inngangsbygningen. Det blir montert billettautomat før sesongen starter og prisen for en bobil blir kr 200/natt. I tillegg må opplevelsen betales med enten kr 100 per person for slottsvandring eller kr 200 per person for gillbuffeen.

Avisa har intervjuet testbobilister, som tror på tilbudet og tror det blir vellykket om opplevelsene får fornuftige priser.

Dette tilbudet er etter det vi forstår ment for korte opphold. Dersom du ikke ønsker en slik opplevelse eller vil være lenger på Øland, er det flere bobilparkeringer og campingplasser å velge blant. Borgholm energi driver bobilparkeringer i havnene i Bøda, Kårehamn, Sandvik, Byxelkrok, Borgholm og Nabbelund. Her koster det kr 140 per natt med et tillegg på kr 20 for strøm.

Del dette med andre:

  3 comments for “Bobilplass med slottsvandring på Øland

  1. øland er en fantastisk øy, var her i sommer som var, besøkte også Borgholm slott og Soliden slott.
    Vi skal tilbake til Oland så snart det blir anledning.
    Ha er fin tur til Øland

  2. Jeg var på Jobb i Nybro den sommeren Ølandsbroen ble bygget. Den sommeren reiste nesten alle svensker som var på ferie en tur over broen og tilbake igjen. Derfor går/ gikk Øland under navnet » sveriges største vendplass» . Da vet dere det !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *