Bobilplass med museumsbilletter

Har du tenkt tanken, når du besøker attraksjoner rundt om i landet: Det hadde vært kjekt å kunne bli over til neste dag samtidig som du får se både museet og nærmiljøet.

Norsk skogmuseum inviterer til billett med overnatting. Bobilplassen ligger helt til venste i bildekant. Foto: Ali Suliman/Anno Museum

Så langt Bobilverden.no kjenner til er Anno Norsk skogmuseum det første museet i landet som prøver ut konseptet «parker bobilen, besøk museet og sov over» til neste dag. Du kan til og med legge til et par ekstra døgn for å få bedre tid i Elverum og oppleve det stedet kan by på.

Anno Norsk skogmuseum i Elverum er et allsidig museum med interessante utstillinger og opplevelser for store og små både innendørs og på store områder utendørs.

Skogmuseet har nasjonalt ansvar å formidle historien om utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri. Det har vakker utsikt mot Glomma og er et av de aller mest populære museer i Norge med over 100 000 besøkende årlig.

Tømmerdrift og …
Foto: Knut Randem.

… dyr har en viktig plass i Norsk Skogmuseum. Foto: Knut Randem.

På den store grusplassen nord for museet etableres nå en bobilplass for 14 enheter. To voksne i bobil får både overnatting på plassen og inngangsbilletter til museet for 500 kroner. Det finnes også billetter tilpasset en person og familier. Inkludert i billetten er også inngang til Glomdalsmuseet, som ligger i gangavstand fra Skogmuseet ved Glommas vestre bredde.

Om du vil ha et bredere museumstilbud kan du også velge overnatting i kombinasjon med Anno Sommerkort som gir fri adgang til 29 museer og besøkssteder. Flere av dem i nærmiljøet i Elverum, Hamar, Kongsvinger, Trysil og i Nord-Østerdalen.

Sommerkortet gir også adgang til Glomdalsmuseet. Her fra deres tater- og romaniutstilling. Foto: Anno Museum.

Om du vil bruke flere dager i nærmiljøet kan du kjøpe et par tilleggsnetter for bobilen til 200 kroner døgnet.

Ingvild Herberg og Nina Bogerud Caspari ønsker bobiler velkommen med sitt nye tilbud. Her fotografert på trappa foran Lensmannskoia. Foto: Harald Vingelsgaard.

På oppfordring
– Det er bobilentusiaster i kommunen som har bedt oss om å tenke mer på besøkende som kommer i bobil, forteller Nina Bogerud Caspari som sammen med Ingvild Herberg har forberedt tilbudet til bobilfolket.

Plassen skal være klar til å tas i bruk 15. juni. Det er fra før av både tømmestasjon, mulighet for vannfylling på området og søppelhåndtering. Ytterligere fasiliteter blir det ikke i år ettersom dette tiltaket er en prøveordning. Museets vaktselskap vil utvide sin runde til også å omfatte bobilplassen. Museets toaletter kan benyttes i åpningstiden, mens museets parkområde er tilgjengelig under hele oppholdet..

– Bobilplassen ligger langs en fin turvei langs Glomma og det er kort vei til Glomdalsmuseet og sentrum med kjøpesenter, apotek, vinmonopol, barer og restauranter. Vi ønsker først og fremst å være et tilbud til de som ønsker å bruke museet. Det er et naturskjønt område sommer som vinter, men spesielt fra mai til september skjer det veldig mye både i museet og området.

Museumsrunden tar deg to ganger over Glomma. Foto: Hans Haug/Visit Øst-Norge.

– Museumsrunden er en 3,5 km lang tur og går fra museet over Prestøya, over brua til Glomdalsmuseet, opp elva og over enda en bru og ned til bobilbobilplassen. I området er det både fiskedam med utsatt fisk, der de yngste barna kan fiske og en liten botanisk hage. DNT har flere turer med utgangspunkt fra museet. Norsk Skogmuseum huser også turistkontoret for Elverum.

– Ikke mange metrene fra bobilplassen ligger Spiseriet Forstmann med servering både ute og inne. Her er det åpent også når museet stenger for kvelden. I skråningen mot elva ligger også en liten botanisk hage som kan nytes utover kvelden.

Opplevelser for store og små. Foto: Bård Løken/Anno Museum.

Det er flere aktiviteter rundt museet. Om sommeren arrangeres bushcrafting, VM i tømmerfløting arrangeres 16-18 juni og de nordiske jakt- og fiskedagene venter 30 000 besøkende i starten av august.

Fra 15. juni kan du oppleve både museet og aktivitetene rundt uten å flytte bobilen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *