Bobilplass med 400 bindingsverkshus

Sør for Lüneburger Heide, bare et par «steinkast» øst for A7, motorveien som er kjent for mange bobilturister på vei sørover, ligger en middelalderby med over 400 bindingsverkshus. Fra i år har de også en ny bobilplass, en TopPlatz.

Innkjøringen til Celles flotte bobilplass. Foto: Knut Randem.

Celle er en middelalderby grunnlagt i 1292 og er kjent for sine over 400 bindingsverkshus i et sjarmerende sentrum. Byen har også et storslagent byslott i renessanse- og barokkstil. En norsk dronning ligger begravet i slottskapellet. Les mer om byen her.

Ved siden av Celle badeland med egen badstueavdeling har TopPlatz-katalogen fått sitt nyeste tilskudd. En moderne bobilplass som er åpen hele året. Plassen ligger bare en spasertur på ti minutter fra gamlebyen. Så her bor du sentralt.

Hele bobilplassen er steinsatt. Noen av plassene kan ta i mot store linere. Foto: Knut Randem.

Hele plassen er steinsatt og framstår som ren og velorganisert. Her får du tilgang til strøm, en god tømmestasjon og et servicehus med toaletter, dusj, vaskemaskiner og tørketrommel. Plassen har også en grillplass og gratis wi-fi. GPS: N 52°37’04 – E 10°04’58

Prisen for bobil og alle i bilen er 10 euro for 24 timer i 2019. For strømmen betaler du 50 cent per kWh og 1 euro for 100 liter vann. Ytterligere informasjon finner du på www.womo-celle.de.

Det er god plass på tømmestasjonen. Foto: Knut Randem.

Plassen er populær og ved vår ankomst kl 15 den første uka i september var den allerede full. Vær oppmerksom på at det er mulig å reservere plass på forhånd. Får du ikke plass her så finnes det et gratis alternativ uten fasiliteter på Schützenplatz, en stor parkeringsplass ved elva gjennom byen. Plassen er ikke merket, men du har normalt selskap med mange andre bobiler. GPS: N 52 37’39 – E 10 4’29.

Husk å besøke gamlebyen. Les vår omtale og se bildene her.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no
Besøkt i september 2019

Les også: Sjarmerende by med lang historie og en kongelig norsk grav

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *