Bobilplass godkjent etter slitsom prosess

Denne gangen var det vinn eller forsvinn. Så sa kommunestyret ja til ny bobilplass med 52 plasser. Neste sommer kan de stå klare.

Situasjonskart for området. Skisse: Sweco Norge AS.

Da Hustadvika kommune torsdag ga sitt endelige ja til reguleringsplanen for bobilplassen Hustadvika panorama på Kjekså like utenfor Bud, var det i siste øyeblikk.

– Vi hadde ikke orket en runde til, sier David-Andre Dypvik etter at tre års arbeid og prosess med reguleringsplanen ble godkjent.

Dypvik er en av fire aksjonærer som hver eier en fjerdedel av selskapet Hustadvika panorama AS.

– Det har vært en spennende tid for oss. Nå har vi begynt å snakke med entreprenør og arbeider med byggesøknaden. Vi har som intensjon å starte byggingen i løpet av året slik at bobilplassen kan stå klar til sesongen 2025.

Kjekså bobilplass med et utsnitt av en 3D-modell av plassen. Illustrasjon: Sweco Norge AS.

Mange av innvendingene i reguleringsprosessen for bobilplassen på Kjekså har gått på tilpasning til natur og terreng. På plussiden har det veid tungt at det er behov for flere bobilplasser i området for å redusere det kommunen kaller omfattende villcamping i området.

Dypvik forteller at de 52 plassene blir asfaltert og det ser ut til å bli kunstgress mellom plassene. Strømstolper plasseres slik at de blir enkelt tilgjengelig og det vurderes å anlegge tømmemuligheter på alle plassene. Bilvaskeplass blir også vurdert.

– Vi satser på en høy standard, sier Dypvik. Det blir anlagt et servicebygg med dusj, toalett og et forsamlingslokale, som kan leies. Dypvik forteller at de kanskje kommer til å kjøre egne aktiviteter i sesongen. De skal ikke drive noe eget kjøkken, men ønsker å samarbeide med næringslivet i Bud.

Kjekså bobilplass med Atlanterhavsvegen til høyre og storhavet øverst til venstre. Illustrasjon: Sweco Norge AS.

På området blir det etablert en lekeplass. Før byggestart skal det også avklares om det skal anlegges toaletter for allmennheten, men det må eventuelt avtales med kommunen. Et samarbeid med turbussnæringen vurderes også.

En perle i Hustadvika
– Dette er en perle i Hustadvika. Bobilplassen blir liggende rett ut mot storhavet og det blir spektakulært enten du ser solnedgangen i havet eller det stormer. Her får du se naturkreftene i fri utfoldelse, forteller Dypvik. Det var like utenfor her et cruiseskip holdt på å drive i land for noen år siden.

Forbi bobilplassen går det også en kyststi. På denne er det bare en liten kilometer å gå inn til Bud sentrum. Bobilplassen blir liggende i den sørlige enden av Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen.

– Dette blir en topp bobilplass. Vi skal skille oss ut, lover Dypvik.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Bobilplass godkjent etter slitsom prosess

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *