Bobilplass forblir stengt – mot politikernes vilje

Aremark kommune har vært positiv til bobilplassene på Strømsfoss. Nå tvinges kommunen til å stenge den ene for godt. Mot politikernes vilje.

Bobilplassen på Kanaltangen fotografert før den ble bedre tilrettelagt. Foto: Magne Storlien.

Det er Haldenvassdragets Kanalselskap AS som i flere år har hatt et positivt øye til bobilturisme langs kanalen. Bobilverden.no omtalte satsningen langs vassdraget da den var i sin begynnelse i 2016. Avtalen med Aremark kommune om bobilplass på Kanaltangen stammer fra 2018.

Stengningen har sin bakgrunn i en klage fra naboer. Samtidig avdekkes en strid om hvorvidt bobilplassen på Kanaltangen er i strid med reguleringsplanen.

Politikerne i drift- og utviklingsutvalget har argumentert sterkt for at bruken er i tråd med reguleringsplanen, som blant annet beskriver området brukt til turisme. Utvalget mener bobilturisme er like god som annen turisme.

Sluseanlegget ved Strømsfoss er et kulturhistorisk monument som det ikke passer å ha bobiler inntil, mener Statsforvalteren. Bobilplassen på Kanaltangen ligger bak fotografen og nedenfor slusa. Foto: Knut Randem.

Dette har ikke Statsforvalteren i Viken vært enig i. Der legges det vekt på områdets grøntstruktur og sluseanleggets kulturhistoriske betydning. En bobilplass faller ikke inn under Statsforvalterens tolkning av hvordan området kan brukes.

Bobilplassen på Kanaltangen i Strømsfoss har vært stengt i mange måneder mens striden har pågått. Før helgen gjorde drift- og utviklingsutvalget et vedtaket de har vært motvillige til å gjøre.

I vedtaket heter det at uvalget er uenig i Statsforvalterens uttalelse i saken, men at de vil føye seg etter denne og ta naboklagen til følge.

Utvalget ber samtidig kommunedirektøren avklare med regionale myndigheter hva Kanaltangen kan benyttes til. Utvalget presiserer at de fortsatt mener at bobiler kan ha en plass på Kanaltangen i kombinasjon med annen aktivitet.

Tilbudet for bobiler på denne plassen overfor slusa består. Foto: Knut Randem.

Resultatet er at bobilplassen på Kanaltangen forblir stengt i overskuelig framtid og kanskje for alltid. Men Strømsfoss har også en annen bobilplass. Den ligger på oversiden av slusa på parkeringsplassen ved brygga for kanalbåtene.

Politikerne i drift- og utviklingsutvalget har bedt administrasjonen vurdere andre løsninger for å kunne ta i mot flere bobiler i Strømsfoss.

Skal Strømsfoss bli et samlingspunkt for turisme, må vi legge til rette for bobiler som er blitt en viktig del av turismen i vare trakter, heter det i vedtaket.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Bobilplass forblir stengt – mot politikernes vilje

  1. Trist å lese hvordan statsforvalteren kan styre. Har beskt plassen et par ganger og da ikke opplevd annet enn en fin og koselig plass!

  2. Vi var 2 bobiler som lå der 1 august. Stille og rolig sted , nær kanalen. Veldig pent område. Dette var trist. Det var stort område som passet fint til bobilplass.

  3. Det er ofte at dommunene må melde pass overfor statsforvalteren som overkikador, spesielt i reguleringssaker. Kommunalt og folkevalgt skjønn blir tilsidesatt av byråkrater somm sitter langt unna virkeligheten.

  4. Statsforvalteren bør ta sin hatt og dra tilbake til dit hun kommer fra, da hun forvalter sin stilling feil. Nok et vitne på byråkratisk maktmisbruk. Man bør da heller ikke slippe moderne båter gjennom et kulturhistorisk anlegg som sluser, om ikke bobiler kan parkeres i behørig avstand.
    Utidig innblanding i lokalsamfunnets vilje er ikke statsforvalterens jobb, da blir denne kunstige stillingen overflødig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *