Bobilparkering ved endeløse strender

Saint-Pierre la Mer er en typisk badeby i forlengelse av Narbonne-Plage. Den ligger omtrent midtveis mellom de større franske byene Montpellier og Perpignan. I nordenden av byen ligger den kommunale campingplassen og nord for denne ligger byens bobilparkering.

Uorganisert, men likevel grei orden. Foto: Knut Randem.

Uorganisert, men likevel grei orden. Foto: Knut Randem.

Bobilparkeringen i Saint-Pierre la Mer virker luftig og greit organisert. De to første timene står du gratis, deretter koster det 6,50 euro per 24 timer for oppstillingsplassen. Plassene er ikke merket opp, men plassen er slik innrettet at folk åpenbart greier å organisere parkeringen på forsvarlig vis.

Plassen er selvbetjent og du betaler kun med kort. I en automat kjøper du polletter for 2 euro/stk.

Det er få plasser som har tilgang til strøm, men om du får tilgang til et strømuttak bruker du polletter for å få strøm. For en pollett får du strøm i fire timer.

Ved utkjøringen er det en dobbel tømmestasjon hvor to bobiler kan tømme gråvann og toalett samtidig. Dersom du vil fylle vann må du bruke en pollett.

Bobilparkeringen i Saint-Pierre la Mer ligger tett på stranda. Om du går rett ned på stranda finner du strender som strekker seg kilometervis i begge retninger. Sørover ligger Saint-Pierre la Mer og Narbonne-Plage som to sammenvokste badebyer med en lang strandpromenade bak stranda. Mot nord er det naturpark og naturiststrand helt opp til Les Cabanes de Fleury ved elva Audes utløp hvor det også finnes en en bobilparkering.

Dette er et typisk badested med tilhørende ensrettet aktivitet, men når du først er i dette området bør du ta en titt på middelalderborgen/byen Carcassonne, koselige Canal du Midi og mye annet.

(vurdert juli 2013 av redaksjonen)

Effektiv tømmestasjon ved utkjøringen. Foto: Knut Randem.

Effektiv tømmestasjon ved utkjøringen. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *