Bobilkjeden er etablert

I det stille ble et nytt firma registrert i mai. Bobilkjeden Norge AS tar over den fjerde største kjeden i Norge.

Håheim-familien, her representert ved Renè Håheim eier 16 prosent i Bobilkjeden Norge AS mens Arve Opsahl AS eier 84 prosent. Foto: Privat.

De fleste har kanskje antatt at Bobilkjeden Arve Opsahl har vært et eget firma. Så langt har det kun vært en merkevare for flere avdelinger der Arve Opsahl AS har hatt aksjemajoriteten i de lokale avdelingene. Avdelingene har hatt ansatte, gjerne avdelingsledere, med på eiersiden.

De ansatte er fortsatt med på eiersiden, men Arve Opsahl AS har lagt sine aksjer i avdelingene inn i det nye selskapet. Men de blir ikke ene-eier.

Bjørn Arve Opsahl er daglig leder i Bobilkjeden Norge AS. Foto: Knut Randem.

84 prosent av aksjene i Bobilkjeden Norge AS eies av Arve Opsahl AS. Med seg får de iCaravan AS med en eierandel på 16 prosent. Det er gjort ved at deres aksjer i iBobil Tromsø og iCaravan Alta er lagt inn i det nye selskapet. Arve Opsahl AS har i flere år eid 35 prosent av iBobil AS.

Da Bobilverden.no i april kunne fortelle at iBobil AS i Tromsø og iCaravan Alta AS blir fullverdige medlemmer i Bobilkjeden Arve Opsahl luktet nok mange oppkjøp.

René Håheim, som er gründer og hovedeier i iCaravan og iBobil sammen med broren Jan-Børre Håheim, forteller til Bobilverden.no at prosessen som nå pågår har blitt snakket om i flere år. Den har blitt intensivert de siste månedene.

– Vi har lyst til å satse på hverandre så det er naturlig for oss å gjøre det på denne måten, sier René Håheim.

– Det vi setter høyt med Bobilkjeden er at hver enkelt avdeling har en avdelingsleder og eier/gründer, som står på for at kundene skal ha det bra.
– At vi ikke ønsker å bli med i en annen kjede er at vi vil at kunden skal ha et forhold til sin lokale forhandler. Bobilkjedens rolle blir å bidra til at avdelingene lykkes.

Håheim forteller at de aldri har vurdert å selge seg ut av livsverket. De er unge og tror på det de gjør, bransjen og kjeden. Selv er han salgssjef i iBobil og elsker jobben. I stedet for å lede selv har de ansatt Arnt Ivar Eliassen som daglig leder.

Nettbutikken caravan.no er fortsatt 100 prosent eid av familien Håheim.
– Den har vi kjempetro på. Vi har nok bare tatt ut 10 prosent av potensialet for nettbutikken, sier René Håheim.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Bobilkjeden er etablert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *