Bobilhavn med reserveplass

For mange bobilister framstår Sandefjord bobilhavn som nær den perfekte bobilparkeringen. Den er spesielt anlagt for bobiler og har en form vi ikke har sett andre steder. Den har også en reserveløsning.

Plassen er sirkelrund og ligger innenfor lav beplanting som avgrenser plassen mot omgivelsene. Du kjører inn i midten og velger hvor du vil stå. Det vil si dersom det er plass. Sandefjord bobilhavn har blitt svært populær og det kan til tider være vanskelig å få plass her. Det er sikkert behov for en sirkel til.

Plassen ligger pent plassert like ved båthavna nedenfor Park hotell sentralt i Sandefjord. Det sies at båtfolket er svært fornøyde med bobilparkeringen. Tidligere skal det ha vært en del tyveri fra båtene. Etter at bobilfolket fikk plass her, ble det mange øyne som kan følge med. Tyveriene har derfor blitt drastisk redusert.

Sandefjord bobilhavn har 12 plasser og det er strøm til alle. Plassen er asfaltert og den er delt opp i fire sektorer med innfelt gatestein. Det burde vært et par malingstriper for å vise antallet plasser. Det er nemlig en tendens til at folk er ”hyggelige” og trykker seg litt sammen slik at det blir plass til for mange biler. Da ryker sikkerhetsavstanden…

Tømmestasjonen ligger i ytterkant av ringen slik at den kan benyttes av alle fra utsiden hvor bensinstasjonen som administrerer utleie av plasser ligger. Toalettet på bensinstasjonen kan benyttes i stasjonens åpningstid.

Fullt? Bruk parkeringsplassen
Sandefjord bobilhavn ligger i enden av en større parkeringsplass for personbiler. Denne plassen er gratis og kan også benyttes av bobilister, men det er et men:
– Det er ingen ting i veien for å parkere og overnatte på den offentlige plassen, sa leder for den kommunale parkeringsovervåkingen i Sandefjord, Rolf Austad til NRK Vestfold i juli.
– Dersom bobilen ikke bruker mer plass enn det oppmerkede feltet, kan den stå i 24 timer, sa Austad.
Men han legger til at dersom du har så stor bil at du ikke greier å holde deg innenfor de oppmerkede feltene, får du parkeringsgebyr. Du får også parkeringsgebyr dersom du bruker plassen ved siden av til bord og stoler. Dette er en ren parkeringsplass og behandles deretter, men det er ikke noe i veien for å overnatte der dersom det ikke er plass inne på bobilparkeringen hvor du også får strøm. Men en populær reserveløsning er det.

 

Sandefjord bobilhavn er ført opp i bobilparkeringer.no 

Del dette med andre:

  1 kommentar til “Bobilhavn med reserveplass

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *