Bobilforeningen har også svart

Begge bobilforeningene har avgitt høringssvar om nye ferjetakster. Foto: Knut Randem.

Begge bobilforeningene har avgitt høringssvar om nye ferjetakster. Foto: Knut Randem.

Bobilverden beklager en feil opplysning i gårsdagens sak om endringer i ferjetakster. Vi skrev at ingen andre organisasjoner enn NBCC hadde svart på høringen. Det er feil. Norsk Bobilforening og NAF har også svart.

Høringen om endringene av bestemmelsene i riksregulativet og AutoPass-regulativet for ferjer ble omtalt i Bobilverden i går.
Bobilister flest ser nå fram mot en forbedring av takstene. En setning i artikkelen har vi imidlertid fått sterke reaksjoner på: ”Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC) var den eneste organisasjonen som ga en uttalelse i denne høringen”.

Dette er feil. Norsk Bobilforening (NB) og Norges Automobilforbund (NAF) hadde også svart på høringen. NHO Reiseliv har derimot ikke svart på høringen.

Vår eneste unnskyldning er at vi forholdsvis sjelden ber om innsyn i offentlige dokumenter. Derfor overså vi at det lå en begrensning i det standardiserte søket.

I NBs høringssvar påpekes det at den foreslåtte opphevelsen av særbestemmelsen for tilhengere vil føre til en prisøkning på opptil 70 prosent. Foreningen påpeker konsekvensene dette vil kunne få for turistnæringen.
NB ber om at alle fritidskjøretøy omfattes av de samme bestemmelsene som ”tilhenger-regelen” gir i dag.

NB er dermed helt på linje med NBCCs syn slik det ble beskrevet i går. NB påpeker også at større bobiler fikk reduksjon i bomsatsene tidligere i år. Der disse innkreves på ferjestrekninger har ikke dette skjedd.
NB ber også om at grensen for forskuddsbetaling i verdikort økes fra 8 til 10 meter. Foreningen skriver at det under 8 meter innbetales kr 3200 i slike verdikort mens det over 8 meter må innbetales kr 13200 i forskudd.

Bobilverden samarbeider med begge foreningene på ulike områder. Vi har ikke noe ønske om å redusere deres innsats. De skal få lov til å konkurrere uten vår innblanding – med mindre vi ser noen gode journalistiske poenger.

Vi er glade for at vi tok feil, men er lei oss for at vi gjorde denne feilen.

Knut Randem
ansvarlig redaktør

Les også: Nye ferjepriser fra nyttår?

Del dette med andre:

  3 comments for “Bobilforeningen har også svart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *