Bobilferie med barn midt i Norge

Planlegger du bobilferie med barna i sommer? Ta turen til Innherred og utforsk hva området har å by på av opplevelser, historie og aktiviteter for barn og voksne. Midt i Norge.

Lekelandet Lykkeland er alltid moro. Foto: Visit Innherred.

Steinkjer ligger snaut to timer nord for Trondheim, langs E6 og er et naturlig stoppested for deg som reiser på Norges-ferie. Steinkjer er en sjarmerende småby med mange tilbud for hele familien. Lykkeland Steinkjer byr på innendørs lekepark, bowling og laserland så her er det noe for hele familien. Lekeparken er fylt med fysiske utfordringer for barna, mens hele familien kan kjenne adrenalinet bruse på laserland. Eller kanskje frister det mer med en runde bowling og pizza? Lykkeland ligger ikke langt fra Amfi Steinkjer, Trøndelags største kjøpesenter.

Et alternativ i dårlig vær. Foto: Visit Innherred.

På Egge Museum kan du ta med deg familien og oppleve museets nye utstilling, Traktor. Den er en slager spesielt blant de minste barna. Her er det traktorer og maskinelt redskap som viser utviklingen fra Motorplogen og helt fram til årets hotteste modell av en datastyrt John Deere. Rånergutta har pimpet sin egen Massey Fergusson, så her er det både blinkende lys og musikk.

Utstillingen Traktor i Egge museum. Foto: Lena Johnsen.

I utstillingen er det også et eget lekehjørne for barna, der de kan låne tråtraktorer og andre leker. Egge Museum har også mange forskjellige dyr, et komplett gårdsanlegg fra 1800-tallet, bygate med butikker og verksteder fra gamle Steinkjer og gravhauger fra jernalder og vikingetid.

På Egge museum kan barna oppleve dyr på nært hold. Foto: Lena Johnsen.

Trollsti og sandstrender
Tar dere turen til Oftenåsen, Steinkjers byfjell, blir dere ikke bare belønnet med fantastisk utsikt over byen, fjorden og omkringliggende bygder, barna får også en opplevelse for livet; hele stien opp er dekorert med troll og andre eventyrfigurer som gjør den 1,5 kilometer lange toppturen til en lek!

En av dagene dere er på Innherred kan dere bruke på å utforske Snåsavatnet. Dere kan padle, fiske, kjøre rundt vannet og dra ned til en av de mange sandstrendene rundt vatnet. Tenn bål, bade, lek og kos dere. Her kan ungene være i mange timer. Det er flere som leier ut både båt og kano rundt Snåsavatnet.

Padletur i Steinkjer kommunes skoger. Foto: Visit Innherred.

En populær aktivitet for barnefamilier i fjor var å ta en kanotur på elven Ogna i Steinkjer. Ogna er ei kjempefin elv å padle i og man trenger ikke å være en erfaren padler for å ta turen. Ta gjerne med litt niste og slå leir ved elvebredden underveis på en av de tilrettelagte rasteplassene. Kanoene kan enkelt leies på nett og alt ligger klart når dere kommer.

Tupptur på Oldernæs strandcamp. Foto: Visit Innherred.

Tupptur og seterkos
Lurer du på hva tuppturer er? Det er turer til tuppen av halvøyer i Snåsavatnet. De starter ved Oldernæs Strandcamp og det er merket turer ut til Ålnestangen (2,5 km en vei) og Tynestangen (1,5 km en vei). Dette er lette turer hvor ungene kan springe innover skogen og langs vannet. Dere passerer også flere sandstrender hvor det er fint å bade og leke.

Setertur på Båsdalsvollen. Foto: Visit Innherred.

Snåsas mange setrer inviterer dere til minnerike opplevelser i Snåsas fjellverden. Noen ligger langt til fjells, mens andre ligger ved vei. Her opplever ungene ekte seterliv, dyr, det er stor boltreplass, dere kan smake på nykokt rømmegrøt og la ungene herje. Tips til setre dere kan besøke er Holsingseteren, Dravlandseteren og Eggenseteren.

Det er alltid kos med vafler – og kanskje rømmegrøt til de litt eldre. Foto: Visit Innherred.

Tips til campingplasser er: Guldbergaunet Camping, Føllingstua Camping og Kvam Motell og Camping i Steinkjer og Vegset Camping og Oldernæs Strandcamp i Snåsa.

Tekst: Redaksjonen med solide innspill fra Visit Innherred

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *