Bobiler til besvær

Bobiler som ønsker å parkere gratis er et gjentagende problem på den spanske solkysten. Også i år er det flere konflikter mellom bobiler som opptar plasser og lokalbefolkning som mister sin lokale parkering.

Bobilene parkerer på tverrs av parkeringsfelt og bekymrer naboene. Faksimile: SpaniaAvisen.

Det er populært å stå med bobil langs strandlinjen i Torrevieja. I de vernede områdene har kommunen greid å forhindre en del av den uønskede parkeringen med skilter og andre stengsler.

Det hindrer ikke bobileierne i å finne seg nye plasser for gratis overnatting. Ved en park i den sørlige enden av La Mata-stranden i La Manguilla skal flere titalls bobiler ha tatt i bruk den offentlige parkeringsplassen.

Bobilene parkerer på tvers av parkeringsfeltene og naboene klager både fordi de mister utsikten og frykter utslipp av avløpsvann og forsøpling. Det forteller SpaniaAvisen.no.

Politiet og kommunen har flere ganger vært på plass og informert om reglene som gjelder. Det er lov å parkere på plassen så lenge det ikke foregår annen aktivitet rundt dem. Stoler, bord, markiser er med andre ord ikke ønsket adferd.

Rapportene forteller at de fleste ikke greier å oppføre seg slik det er ønsket. I Spania kan grensen mellom camping og parkering være hårfin. I ytterste fall kan et åpen sidevindu oppfattes som camping. Setter du ned støttebeina, tar ut markisa eller setter ut en stol kan du være sikker på at det oppfattes som camping.

I følge de SpaniaAvisa har snakket med er det stor mangel på overnattingsplasser i området. Plassene bobilfolk ønsker seg skal også helst ligge i første linje mot sjøen og være gratis.

Innsnevring av innkjøringen og forbud mot bobiler og campingvogner om natta måtte til i Torre del Mar for å slippe andre til. Foto: Anne Grethe Fredriksen.

Problematisk flere steder
Anne Grethe Fredriksen tilbringer vinteren i bobil i det sørlige Spania. Hun kan bekrefte at dette er et problem mange steder. Hun var nylig i Torre del Mar, som ligger nærmere Marbella. Der måtte myndighetene nylig gripe inn fordi en parkeringsplass ved stranda ble overtatt av bobiler.

Hun forteller at myndighetene mått ty til både tydelig skilting og fysiske hindringer for å utestenge de bredeste bilene. En bybobil kan så vidt smette gjennom innsnevringen, men må nå forlate plassen kl 21 og fram til kl 9 neste dag.

Lokalbefolkningen kunne igjen bruke parkeringsplassen for å besøke parken ved stranda denne helga. Foto: Anne Grethe Fredriksen.

Fredriksen forteller at lokalbefolkningen har fått igjen parkeringsplassen sin. I helgen kunne spanske familier igjen bruke den som utgangspunkt for en strandtur og for å besøke parken ved siden av.

– Vi har blitt så mange bobiler og kan ikke forvente at vi skal kunne parkere hvorsomhelst. Vi bør ikke oppføre oss så egoistisk, men ta hensyn, oppfordrer Fredriksen.
– Dette gjelder folk og biler fra hele Europa, alle skal til Spania/Portugal på vinteren og krever en plass.

Problemene på den sørlige spanske kysten synliggjør tydelig at en og annen bobil aksepteres, men når en eller to blir til 20 eller flere, innføres det tiltak for hindre alle bobiler og sikre andres adkomst til området.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Foreslår bobilplass mot villcamping

Del dette med andre:

  4 comments for “Bobiler til besvær

  1. Ville heller valgt å tilbringe å tilbringe vinteren med bobil i sør Italia eller Hellas.
    Samme temperatur, og på langt nær de enorme mengder med bobiler som i Spania.

  2. Vi har stått på nevnte plass og tatt ut stolen for å sitte i solen. Politiet har kjørt forbi en rekke ganger, de hilser og smiler. Spanjolene hilser og smiler de som ikke hilser og smiler er de nordfra som har leiligheter rundt omkring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *