Bobiler på tre ulike chassis

Carthago fristet før jul med at de på CMT-messa i Stuttgart ville lansere syv nye bobiler basert på Mercedes Sprinter. Det var en sannhet med visse modifikasjoner, men de har nå åtte modeller på Sprinter.

Det er tydelig forskjeller i modellenes volum. Her to fra chic e-line med hhv to og tre aksler. Foto: Knut Randem.

På Caravan salon i Düsseldorf I høst lanserte Carthago modeller basert på Sprinter. På CMT kom ytterligere fire. Det vil si at de i 2020-drakt vil ha åtte modeller på dette basiskjøretøyet.

Det er i klassene chic c-line og chic e-line hvor Carthago satser på Mercedes. De åtte modellene er i prinsippet fire med mulighet til å velge enkeltsenger eller dobbeltsenger.

Både c-line 4.9 LE med enkeltsenger og c-line 5.0 QB med dobbeltseng har fått sine dubletter der det funnet plass til et nytt klesskap mellom toalettet og soverom.

For e-line 50 LE/DA er det omvendt. I nye e-line 51 QB/DA er det tilsvarende klesskapet fjernet til fordel for dobbeltseng og bedre plass på badet. Carthago e-line 64 XL QB har fått sin variant med enkeltsenger i e-line 61 XL LE.

Carthago er ikke redd for spenstige linjer i interiøret. Her fra chic e-line. Foto: Knut Randem.

Interiørmessig er det i grove trekk kun sengeløsningen og/eller skapet mellom toalett og soverom som er forskjellen på de åtte modellene, men det er også individuelle forskjeller på lengden på modellene med de ulike interiørløsningene.

Carthago stiller nå med større bredde når du som kunde ønsker å velge basiskjøretøy. Både Fiat Ducato og Mercedes Sprinter tilbys med henholdsvis to og tre aksler avhengig av totalvekt på bobilen. Begge benytter AL-KO. Det tredje basiskjøretøyet Carthago tilbyr er Iveco med to aksler og tvillinghjul bak. Selv mener Carthago at dette gir dem det bredeste utvalget i premiumklassen.

En chic c-line med dobbeltseng. Foto: Knut Randem.

Bobilene på Ducato og Sprinter kan registreres med totalvekt fra 4200 til 5500 kg der laveste vekt gir to aksler og største vekt gir tre akslinger.

Både e-line og c-line gir deg valget mellom Fiat Ducato og Mercedes Sprinter som basiskjøretøy. Iveco kan velges inn på modellene chic s-plus og liner-for-two. Med Iveco blir maksimal vekt 6700 kg.

Carthago har i tillegg fornyet møbeldesign og teknisk utstyr i 2020-modellene. Mest iøyenfallende er at LED-lys nå er standard både foran og bak med en løsning som skal være spesialutviklet for Carthago.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *