Størst bobilselger og treff-arrangør i Norge?

Namsen Auto AS selger Hymer, Laika, Niesmann + Bischoff og Carado. Foto: produsent.

Han selger mange bobiler, nå kjøper han en annen forhandler og tar sikte på å bli størst i Norge på salg av bobiler og campingvogner. Til helgen arrangerer han det som et par dager i forveien ser ut til å kunne bli Norges største bobiltreff. Det er midt i Norge det skjer.

Svein Roger Nordbakk i Namsen Auto AS er ikke redd for å gi uttrykk for sine mål, men så ser det også ut til å lykkes det han driver med i Grong.

Kommende helg arrangerer Namsen Auto dansebandfestival og bobiltreff for fjerde gang og det markeres i følge ham selv med tidenes største bobiltreff. Og han har slått på stortromma i år. Blant trekkplastrene har han fristet med Ole Ivars, Becca og nye Vikingarna, som spiller sin første konsert i Norge under Camp Namsen 2017. Søndag blir det bil- og vognauksjon.
– Dette blir en real fest for alle som elsker camping og danseband, sier han i forhåndsreklamen.

Becca, Ole-Ivars og Vikingarna står for det musikalske når Namsen Auto arrangerer det som minst er Trøndelags største bobiltreff. Foto: promo.

De første deltakerne til Camp Nansen kom allerede mandag og blir hele uka. Og det er dette som er den hyggelige ”bi-effekten” av et stort bobiltreff. Folk får tid til å handle utstyr og ikke minst bobiler. Vi skal selge mange bobiler, sier Nordbakk.

Torsdag var det 240 påmeldte midt på dagen. Målet er 250 bobiler, men vi tror det kan bli 260, men det vet vi ikke sikkert før fredag kveld. Det er alltid noen som kommer i siste øyeblikk, men arrangementet kan når som helst bli erklært for fulltegnet, advarer han.

Utvider med oppkjøp
Namsen Auto har nå kjøpt Høstland AS Caravansenter i Namdalen. Høstland ligger ikke så mange mil unna Grong, men det gjør at han kan utvide merkevarene med Kabe og Adria bobiler og campingvogner.

Høstland AS har i dag syv ansatte og hadde i 2015 en omsetning på over 35 millioner kroner, men et negativt driftsresultat etter flere år med overskudd. Likviditeten og soliditeten klassifiseres av Proff.no som god.

Svein Roger Nordbakk forteller at resultatet ble snudd til positivt resultat i 2016.
– Det viser at de gjorde riktige tiltak som snudde drifta, sier han.
Kontrakten om kjøpet ble skrevet i forrige uke og Namsen overtar Høstland fra 1. juli.

Høstland AS Caravansenter selger både Kabe og Adria bobiler og campingvogner. Foto: forhandler.

– Mange starter med campingvogn og kjøper bobil senere. Høstland er den største campingvognforhandleren mellom Oslo og Sortland, hevder Nordbakk. Selv har de ikke fått dreisen på vognsalget i Grong. Nå skal de bli en komplett forhandler. Namsen Auto eier også Hymersenter Trondheim.

Bygger stort i Grong
Så snart bobilgjestene på Camp Nansen har pakket sammen og har begitt seg hjemover starter byggingen av en ny butikk på 2600 kvm. Det gir oss 6500 kvm bygningsmasse i Grong. Nybygget skal stå ferdig til jul og innen sesongstart 2018 skal det være drift i nybygget. Da har også avdeling Høstland flyttet fra Namdalen og inn i nybygget i Grong.

Namsen Auto AS har bare solgt bobiler i fem år. Tidligere gikk det bare i personbiler. Det første året solgte de 37 bobiler, i fjor ble det solgt 128 bobiler i Grong.
Nordbakk regner med å selge 600 enheter i Grong og Trondheim i 2018. Det vil gi en omsetning rundt 400 millioner kroner.

– Blir dere størst i Norge da?
– Det er ikke så viktig, sier han – plutselig beskjeden.
– Å skape og bygge noe som varer. Det er det som driver meg.

Og selv om det blir bygget der årets treff arrangeres, lover Nordbakk at det blir Camp Nansen også neste år.
– Det er nok av jord rundt her…

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *