Bobilene får komme til Paradis

Stavanger har til nå kun hatt en sentrumsnær bobilplass med plass til seks bobiler. Nå skal de få komme til Paradis hvor det blir god plass.

Stavanger er både fargerik og trivelig. Endelig blir det bedre plass til besøkende i bobil. Foto: Knut Randem.

– Vi har lett med lys og lykte i flere år for å finne et arealet som er stort nok til en bobilplass i Stavanger kommune, sier Christian Tønnevold, daglig leder i Stavanger Parkeringsselskap. Nå har de omsider funnet en plass og er i full gang med maskiner for å bli ferdig så raskt som mulig.

Området det nå jobbes på ligger ved Paradis stasjon. Der blir det plass til ca 50 bobiler med 4 meter sikkerhetsavstand for overnatting. Det blir også planlagt 10 plasser for dagparkering med vanlig parkeringsavstand, men da uten mulighet for overnatting.

Tønnevold er fullstendig klar over at de er sent ute til årets sesong, men han håper at plassen kan tas i bruk mot slutten av juli.

Her er tomta for den nye bobilplassen i Stavanger merket med en rød ring. Kart: Google Maps.

– Det er mange tillatelser som skal innhentes og slikt tar tid. Tomta, som eies av Bane Nor, skal på sikt gjennomgå en stor utbygging, men oppstart er ikke planlagt. Vi har foreløpig fått tillatelse til å ha bobilplass her i to år.

Med usikker levetid for bobilplassen er parkeringsselskapet forsiktige med investeringene i området. Ved åpning vil eneste fasilitet på plassen være søppelhåndtering, men Tønnevold håper de også får på plass en mobil tømmestasjon. Strøm er ikke en del av pakka.

Prosjektet ble ikke detaljplanlagt før det var klart at de fikk alle nødvendige tillatelser til å drive bobilplass her.

– Vi startet ryddearbeidet straks alle tillatelser var klare. Nå planlegger vi på spreng for å få alle biter på plass.

Tønnevold er klar på at de ikke kan tilby flotte fasiliteter, men de skal gjøre sitt beste for å pynte litt opp med planter og sittebenker. Om det blir ytterligere fasiliteter, vil tiden vise.

– Det er grenser for hvor mye vi kan gjøre på kort tid, og grenser for hva vi kan investere i et prosjekt med ukjent levetid, sier han.

Ønsker sirkulasjon
Tønnevold har ikke til hensikt å konkurrere med campingplassene, men være et supplement. Mange bobilister vil tett på sentrum, men sentrumsgatene er ikke egnet for bobiler. Derfor legger de opp både til overnatting i inntil tre dager og noen plasser for timesparkering i inntil seks timer.

Prisene her blir de samme som for bobilplassen i Sandvigå – kr 260 per døgn. Plassen blir helårsåpen.

I Google Streetview kan du se hvordan plassen så ut i 2022

Inntil plassen i Paradis åpner må tilreisende i bobil nøye seg med Sandvigå bobilplass. Dessuten ligger Mosvangen camping i tilgjengelig avstand til sentrum. Du finner bobilplasser i Stavanger og Rogaland på Bobilplassen.no.

En parkeringsplass ved Eiganes gravlund og i Møllebukta er blant flere uformelle plasser bobilturister de senere årene har tatt i bruk for å besøke Stavanger. En etter en har de blitt skiltet med parkeringsforbud for bobiler.

En periode ble bobilturistene henvist til Vår Energi Arena Sørmarka. Stavanger Aftenblad, som omtalte denne saken først, skriver at den ble lite brukt fordi den lå for langt fra sentrum.

Ellen Randem, prosjektleder for Bobilplassen.no, forteller at Vår Energi Arena Sørmarka ble slettet fra oversikten i april 2023 etter ønske fra eier.

Arbeidene på tomta til den nye bobilplassen ved Paradis ble påbegynt i slutten av forrige uke. Først ryddes tomta, den asfalteres, merkes opp, pyntes og skiltes. Og om det går som parkeringssjef Tønnevold ønsker, så åpnes den innen august. Da er det fortsatt mye igjen av sesongen, ikke minst for bobilturister fra lenger sør i Europa, som gjerne har sin hovedferie i august. De utgjør en meget stor andel av de besøkende i bobil til Stavanger.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Bobilene får komme til Paradis

  1. Det var virkelig kjekt å høre at Stavanger Kommune og parkeringsselskap vil få på plass denne Bobilplassen.Takker.
    Alltid kjekt og komme til mest mulig sentrums nære Bobilparkeringer ,Slik at Bobilfolket kan gå ut og handle / Spise og kose seg i Byen. 👍🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *