Bobilen skal vokse under 3500 kg

Slik tenker Hymer seg at dobbeltsenga skal foldes ut bakover. Foto: Hymer.

Slik tenker Hymer seg at dobbeltsenga skal foldes ut bakover. Foto: Hymer.

Bobiler må vokse i flere retninger. Bobilprodusentene må utnytte plassen mer effektivt for å kunne tilby kundene fleksible løsninger på begrenset plass. Nå har en av de største produsentene av bobiler vist i praksis at de satser på å finne gode løsninger.

Hymer har inngått et samarbeid med AL-KO og bladet Promobil. De lot leserne konkurrere om de beste løsningene for uttrekkbare vegger på bobiler. De løsningene som fikk flest stemmer ble tatt videre inn i en studie Hymer gjennomfører i sine verksteder.

Her er rundsitteren med veggen trukket inn. Foto: Hymer.

Her er rundsitteren med veggen trukket inn. Foto: Hymer.

På Caravan Salon i Düsseldorf kunne Hymer derfor vise to modeller av virksomme uttrekksløsninger – en for soverom og en for salong.

Hymer har tenkt i samme retning som Adria, at senga kan trekkes ut bak bilen, men løsningen kan sikkert også benyttes sidelengs. Den andre modellen Hymer viste er en løsning hvor en to pluss to salong ved hjelp av den uttrekkbare veggen vokser til en romslig rundsitter-salong for seks, syv personer.

Hymers mål er å tilby disse løsningene på bobiler under 3500 kg. Et annet delmål er at interiøret skal kunne benyttes uhindret selv om veggene ikke trekkes ut.

Hymers administrerende direktør Bernhard Kibler snakket på pressekonferansen foran messa varmt om samarbeidet med Mercedes, men sa ingenting om hvilke av deres modeller som er aktuelle å levere med uttrekkbare vegger.

Foreløpig har Hymer kun laget modeller av sine løsninger. Her fra deres verksted. Foto: Hymer.

Foreløpig har Hymer kun laget modeller av sine løsninger. Her fra deres verksted. Foto: Hymer.

Bobilverden spurte Kibler om når vi får se løsningen på bobiler fra Hymer. Svaret var det offisielle; om to, tre år.
– Vi vil være sikre på at det vi leverer har den ønskede kvaliteten. Derfor vil vi bruke god tid på å utvikle løsningene, sa han.
– Kanskje vi får se en prototyp neste år, la han til.

Adrias lansering av sin løsning på årets messe er trolig en trigger for Hymers utviklere.

Les også: Bobilen som vokser

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *