Kan denne bobilen sette rekord?

Kjøkken og salong i Centurion. Foto: Concorde.

De satte for noen år siden en ny standard da de jekket opp størrelsen og presenterte sin nye luksusliner. Nå kommer versjon 2.0 av Centurion. På Caravanmessen kan den sette rekord.

Det blir en real oppgradering av Concorde Centurion i 2018. Concordes toppmodell vil få ekstra fokus i dette modellåret. Den blir gjenstand for innovativ utvikling og utrustet med alt som kan gi god komfort, heter det i pressemateriellet ved presentasjonen i Düsseldorf tidligere i høst.

Og i utrustningen finner vi både oppvaskmaskin, vaskemaskin, edeltre skipsgulv, oksehud i møbler, 40” tv, infrarød badstue og mye annet. Ikke alt er standard, men kan passes inn.

Concordes nye emblem for alle modeller. Foto: Knut Randem.

Det som er klart er at ”Centurion style” blir et begrep for Concorde. Deler av designet og utviklingen av Centurion vil spre seg til selskapets andre modellserier i årene som kommer. Felles for alle modeller er at Concordes symbol fornyes i årgang 2018. Symbolet har form av en diamant i kombinasjon med en vindrose og tanken bak er at det skal gjenspeile hva Concorde er for eierne.

Centurion er tilgjengelig i både hel- og halvintegrert utgave med flere varianter i spesifikasjonene. Til Caravanmessen på Lillestrøm har Arve Opsahl AS, som importerer Concorde til Norge, tatt inn en Centurion med en utsalgspris på om lag 7,3 millioner kroner. Det skal være den dyreste bobilen utstilt på Caravanmessen noen gang. Og selges den under messa blir det selvfølgelig salgsrekord på Caravanmessen.
Det er den helintegrerte Centurion 1160 som kommer til Caravanmessen. På Caravan salon i Düsseldorf ble det solgt fire slike de to første dagene messa var åpen, forteller salgssjef Kenneth Brandvik i Arve Opsahl AS.

Concorde Centurion 1160. Foto: Knut Randem.

Lang leveringstid
En eventuell kjøper får ikke med seg bilen neste søndag. Dette er en utstillingsmodell fra fabrikken og den skal videre til andre messer, forteller Brandvik. Leveringstiden for Centurion er 14 til 15 måneder.

– Vi har et par kunder i kikkerten, men det er vanskelig å spikre en slik avtale under en messe, tror Brandvik.

Opsahl solgte siste år fem Concorde av ulike modeller. Brandvik forteller at det er mangel på chassis. Concorde ble raskt utsolgt for 2017-modeller. Nå har han løfte om flere tilgjengelige biler og regner med 15 solgte Concorde i det nye modellåret.

I 2014 solgte Arve Opsahl AS en noe mindre Centurion for 5,7 millioner kroner. Det finnes ytterligere en Centurion i Norge. De to utgavene av Centurion (1160 og 1200), som er tilgjengelig nå, bygges på Mercedes Actros. De er hhv 11,65 og 12 meter lange.

Concorde melder om økt salg fra 2016 til 2017 (juli til juni) fra 385 til 420 bobiler. Selskapet har så solid ordreinngang at det brukes som begrunnelse for den ekstra satsningen på toppmodellen.

Concorde Centurion har garasje bak med elektrisk heveport for lillebilen du skal ha med på tur. En elektrisk skyveplattform eller vinsj heiser bilen inn i garasjen.
På siden har Centurion en uttrekkbar seksjon (slide-out) for å gi bedre plass i salong og kjøkken.

Centurion 1200 trekker lillebilen inn på en sleide. Foto: Knut Randem.

Det er gjort mye med grunnrisset og en oppgradering/utvikling av design og interiør. Men også de sikkerhetsmessige sidene er ivaretatt med blant annet nødbremsassistent, avstandsregulering, kjørebanekontroll, auto stop and go og flere andre assisterende systemer.

Vi skal heller ikke glemme at Centurion er utstyrt med seks utvendige kameraer som gir føreren et 360 grader fugleperspektiv av området rundt bobilen.

De tekniske installasjonene styres med en multifunksjons fjernkontroll og kan overvåkes med et nettbrett eller smarttelefon.

Varmesystemet er et hybridsystem med både Alde og Webasto. Bodelens varmesystem er også integrert med Mercedes blåseventiler i frontruta.

Kan være selvgående med strøm
Strømleveransene i Centurion er fra et 24 volt batterisystem på 337Ah. Et solcellepanel kan levere strøm, men i nødstilfeller kan også et dieselaggregat levere 5000 watt. Inverter for 230 volt er standardutstyr.
De elektriske installasjonene er kablet med et CAN-bussystem for å redusere kablenes vekt, men også for å øke kommunikasjonsmulighetene mellom ulike enheter.

Centurion er utstyrt med en dieseltank på 390 liter, friskvannstank på 470 liter, gråvannstank på 370 liter og en 300 liters septiktank.
Totalvekta er 18 tonn og lasteevnen er oppgitt til 3500 kg på modellen som kommer til Caravanmessen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Dette er Concordes egen reklamepresentasjon av Centurion 2018:

.

Del dette med andre:

  1 comment for “Kan denne bobilen sette rekord?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *