Bobilen Molly er 48 år og nesten som ny

Slik står Molly om vinteren – med hatten på snei. Foto: Knut Randem.

Hun er betraktelig mindre enn dagens bobiler. Lavere under taket, smalere og kortere enn de fleste, men hun har holdt på fasongen. Hun er omtrent slik hun var som ungjente.

Som en byboil i dag. Kjøkkenet i døråpningen, men kombinert seng og salong. Foto: Knut Randem.

Senga i hevetaket ser ikke ut til å ha veldig god sovekomfort. Foto: Knut Randem.

Molly er en VW kombi 231 fra 1970 og hun lever fortsatt et aktivt liv. Men nå er hun visst mest til pynt og sånt. Hun blir gjerne med på bilder nå fotografer skal fotografere brudepar og ved andre spesielle anledninger.

Molly er fortsatt urørt. Hun er en 100 prosent original bobil bortsett fra motorblokka, som er ny, samt litt ny sminke (lakk) på fangere, felger og litt flekking. Originalblokka skal restaureres så kanskje hun får den tilbake en dag?

Molly har et enklere kjøkken enn de yngre bobiljentene, men både rennende vann og kjøleskap har hun da. Foto: Knut Randem.

En italiener bosatt i Gøteborg var Mollys første eier. Han og kona reiste hvert år med Molly til Italia på ferie. Så langt kommer hun ikke nå, men det er ikke lenge siden hun var en tur over Hardangervidda med dagens eier. For tre år siden var hun nemlig med på en filminnspilling i Bergen og matfar måtte kjøre henne den åtte timer turen over fjellet med innlagte pauser. På bloggen sin har hun mange bilder fra sine opplevelser med gode venner.

Færre duppeditter og kortere avstand til fronten enn i dag. Foto: Knut Randem.

Hvem vil finne på å klatre på Molly? Foto: Knut Randem.

Fasilitetene var litt annerledes for 48 år siden, men gleden over Molly var sikkert like stor som den du opplever med din bobil. Kanskje enda større?

Molly hadde ytterligere tre eiere i Sverige før hun kom til Norge. Eieren, Martin Hansen, jobber i Møller Bil og om vinteren får Molly lov til å stå varmt på utstilling i salgslokalene til Møller Ryen. Så om du kjører forbi Ryenkrysset i Oslo en vinterdag så kan du sikkert stikke innom og hilse på Molly. Det er ikke mange dagene igjen av denne vinteren. Når det nærmer seg mai er hun igjen ute og gjør seg til for fotografer og anna folk.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Bobilen Molly er 48 år og nesten som ny

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *