Bobilbyen skal bli en enda bedre bobilby

Ålesund har i mange år hatt et godt rykte for sin store bobilplass ved Hjelsetgården. Den er så populær at den snart får en storebror på sørsiden av byen.

Slik vil Ålesund parkering anlegge den nye bobilplassen. Illustrasjon: Ålesund parkering AS.

På Skjerva har en større kornterminal i Skutvika blitt jevnet med jorda. Nå vil Ålesund parkering anlegge bobilplass for 55 bobiler på kaikanten. Arbeidet starter så snart de siste formalitetene med en samarbeidsvillig kommune er på plass.

Gjennom et eget selskap skal parkeringsselskapet bruke mellom 5 og 7 millioner kroner på å oppgradere området med fast dekke, strøm til alle plasser, tømmestasjon og et servicebygg. I tillegg skal kaia oppgraderes slik at det kan være et sted for allmenn aktivitet.

– Beboerne i området fikk plutselig utsikt da kornterminalen ble jevnet med jorda. For at de nå ikke bare skal få utsikt til bobiler så anlegger vi også en park på 1300 kvm med lekeplass. Den og kaiene skal være tilgjengelig for alle, sier fagsjef Yngvild Haaland i Ålesund parkering AS.

Nærhet til sjøen og byen. Illustrasjon: Ålesund parkering AS.

– Vi har leieavtale for tomta for 15 år, men vi håper selvfølgelig å kunne tilby en bobilplass i Skutvika lenger enn det, sier hun. Hele sørsiden av Ålesund skal med tiden bygges ut med Det skal bygges ut med skole, næring og boliger. Hva som skjer på sikt er mye opp til grunneier.

Den nye bobilplassen blir liggende i Skutvika i ly for nordavinden. Foto: Google Maps.

Den gamle bobilplassen skal bestå
– Blir det to bobilplasser i Ålesund nå eller legges den gamle ned?
– Begge bobilplassene skal bestå. Vi har så stort belegg på den gamle at vi tror det er behov for begge, sier Haaland.
– Når den nye bobilplassen har åpnet kommer vi til å rehabilitere servicebygget på den gamle plassen.

Haaland lover rask og effektiv framdrift når de siste detaljene er på plass. Kanskje kan den komme i drift i løpet av sommeren.
– Når vi først kommer i gang skal det gå raskt, lover Haaland.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les ogsåBobilbyen får sin andre bobilplass, men blir litt forsinket

Del dette med andre:

  4 comments for “Bobilbyen skal bli en enda bedre bobilby

  1. Super bra av Ålesund med fine plasser til bobiler.
    Kanskje Molde også prøve på det samme??

    • Det viktigste var å vise til hvilket område den nye bobilplassen kommer. De fleste vil nok finne fram selv om de bruker dette kartet. På Bobilplassen.no blir oppføringen så presis det lar seg gjøre, men der føres den ikke opp før den er i drift..

  2. Endelig blir det mulig å finne overnatting i Ålesund, og slippe Voldsdalen. Dette var gledelig. Da blir det tur til Ålesund igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *