Bobil som ledebil/følgebil for veitransport

Firmaet Multi Purpose Campers (MPC) lanserer på den svenske messa MaskinExpo i slutten av mai en spesialtilpasset bobil for bruk som ledebil eller følgebil ved spesialtransport langs veien. Dette blir et rullende bed & breakfest hotell for personalet.

VTL RomaHome R25 som fult utstyrt lede/følgebil. Foto: Anette McMurry.

VTL RomaHome R25 som fult utstyrt lede/følgebil. Foto: Anette McMurry.

Ifølge selskapet MPC har det ikke vært noen fullstendig utstyrt bil av dette slaget på markedet. Kundene har blitt tvunget til å enten kjøpe en van der interiøret deretter tilpasses bruken til overnatting eller at føreren av lede/følgebilen måtte finne tilfeldig innkvartering.

– For omtrent samme pris som fem overnattinger i måneden, kan operatøren ha hotellet med seg hele dagen, om enn i mindre skala. Det blir derfor bed & breakfast uansett hvor sjåføren befinner seg, sier Ken Dunlap, adm. direktør i Multi Purpose Campers.

Ken Dunlap kom til Sverige for mer enn 25 år siden og selger og leverer bobiler til hele Skandinavia og snart til resten av Europa. Han har vært ansvarlig for import av RomaHome bobiler fra England til det skandinaviske fritidsmarkedet i mer enn ti år.

– Modellene RomaHome R20 og R25 er små og enkle, men har alt man behøver pluss lite til. Vi har solgt noen som følgebiler og merker en økt interesse fra bransjen, sier han.

Vekker nysgjerrighet
Demobilene vekker oppmerksomhet og nysgjerrighet på veier og messer rundt om i landet. En helgul boledebil utstyrt med varselskilt, og en der bare halve bilen er gul vises fram. Både fagfolk og folk som har fritidsinteresser responderer.

– Spesielt den som er halvdekorert får folk til å heve øyenbrynene, ler Ken Dunlap.

Høyverdig bobil
RomaHome er tilgjengelig i flere modeller, alle bygget i glassfiber uten skjøter. Det gir en sterk, høykvalitets bobil med en finish, som vil vare i mange år, mener Dunlap.

– Det er en liten kompakt bobil ferdig tilpasset for formålet med fareskilt og alt. Den har flere fordeler. Blant annet bedres arbeidsmiljøet vesentlig for sjåføren, som har alle fasiliteter med seg. Firmaet øker effektiviteten og lønnsomheten når det spare både tid og penger på at føreren kan bo der transporten stopper, og selskapet slipper å betale for overnatting eller tilpasning av interiøret, sier Ken Dunlap.

(Basert på pressemelding)

Del dette med andre:

  1 comment for “Bobil som ledebil/følgebil for veitransport

  1. Det er lite lønnsomt å bruke bobil som følgebil / ledebil i Norge, da norske skattemyndigheter ikke tillater at man trekker fra inngående mva i regnskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *