Bobil på ferje i sommer? Sjekk den totale lengden før du reiser

Lengden på bobilen din har betydning for hvor mye du må betale hvis du skal ta ferje. Sykler bak på bobilen kan gjøre at du havner i en annen takstgruppe.

Joda, sykkelstativet teller med når ferjeprisen beregnes. Foto: Knut Randem.

I år blir det norgesferie for mange, og flere er ventet å bruke bobil. Da er det fint å kunne ta med sykler på ferieturen, men vær klar over at dette øker den totale lengden på kjøretøyet, skriver Statens vegvesen i en nyhetsmelding.

Unngå overraskelser
Er bobilen din opp mot 6, 8 eller 10 meter og syklene henger 55 cm ut fra kjøretøyet, vil den totale lengden gjøre at du havner i en annen takstgruppe og må betale mer. Hvor mye ekstra du må betale, kan variere fra ferjesamband til ferjesamband.

For å unngå overraskelser, oppfordrer Statens vegvesen alle bobilførere til å sjekke lengden på kjøretøyet, og spesielt hvis du skal ha med sykkelstativ etc. bak. Dette kan være greit å vite før du legger ut på årets ferietur. Planlegger du mange ferjeturer, kan en annen takstgruppe bety at prisen for turen blir høyere enn du kanskje hadde regnet med.

Lengden for takstgruppene er felles
– Mange skal ut på vegene i sommerferien, og flere skal teste bobil. Vi ønsker at bobilturistene skal være klar over at sykler etc. bak bobilen, kan avgjør hvilken takst du må betale for å ta ferje. Så før ferieturen starter, sjekk lengden på bobilen din, oppfordrer Anders Sæternes i Statens vegvesen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Koronapriser på ferjene tilbake til normalen

Del dette med andre:

  3 comments for “Bobil på ferje i sommer? Sjekk den totale lengden før du reiser

  1. Like viktig er det og sjekke på min side på Autopass ferje at er det er riktig. Altfor ofte havner biler som er tett oppunder en dyrere takst i feil takstgruppe. . Har ofte måtte ringe inn til kundeservice og få det ordnet. Så OBS OBS alle bobiler og bybobiler som ofte er rett under 6m. Der er kan være dobbelt så dyrt om du blir trukket for bil over 6m.

  2. Hvis du har en bobil som feks. er 7,40 lang og et sykkelstativ som gjør at du passerer 8 meter når syklene er på stativet. Da må du ha autopass fergekort som går fra 8 til 10 meter for å oppnå 50% rabatt. Har du fergekort fra 0 til 8 blir det null i rabatt hvis faktisk lengde er over 8 meter selv om bilen er 7,40. Snakket med servicekontoret til autopass ferge i dag. Faktisk lengde gjelder til enhver tid. Frem til 1 juli får du fyllt på kortet for kr 4800 (8 til 10 meter). Fra 1 juli må du ut med over kr 14000. Hvis sykkelstativet er lukket inntil bilen (0 sykler) og du kommer under 8 meter, da blir du belastet på 6 til 8 tariffen. Like greit å ha orden i sakene, sånn at mann slipper kontrollmåling og bot.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *