Bobil øker mest på svenske campingplasser

Svenske campingplasser merker økt salg av bobiler og får rekordbesøk. Foto: Rob Vanstone/SCR Svensk Camping

Besøket på svenske campingplasser øker sterkt. Det er bobiler som står for den største økningen. Om sommeren utgjør besøket på campingplassene hele 43 prosent av alle kommersielle overnattinger i Sverige.

Antallet gjestedøgn på de svenske campingplassene økte i 2016 til 15,6 millioner. Den boformen som øker mest på campingplassene er i bobiler. Denne gruppen økte med hele 14 prosent. Det er en direkte følge av at salget av nye bobiler i Sverige økte fra 2015 til 2016 med 32 prosent. Dette viser tall fra SCR Svensk Camping og HRF, Husvagns- och husbilsbranschens Riksförbund.

Mange norske
Besøket på svenske campingplasser domineres av svenskene selv med 77 prosent av besøket. Fra utlandet er det norske, danske, tyske og nederlandske besøkende som dominerer.

– Denne kontinuerlige veksten gir bransjen selvtillit til å satse på nye investeringer for å utvikle anleggene og ytterligere styrke posisjonen som det foretrukne ferievalget, sier administrerende direktør Lars Isacson i SCR Svensk Camping i en pressemelding.

De siste tre årene har medlemmene i SCR Svensk Camping investert 1,5 milliarder kroner i sine anlegg.

De mest populære områdene er Västra Götalands län fulgt av Kalmar/Öland og Halland.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *