Bobil med oppvaskmaskin og vinkjeller

Italienske Laika har et stort fokus på både egenartet design og spesielle løsninger for trivsel og velvære på ferieturen. Nye formater og modellserier gir merket stor bredde og appell.

Laika Kreos 5900L.

Gjennom en årrekke har Laika profilert seg som en bobilprodusent med et stort fokus på design. I tillegg har det italienske uttrykket «dolce vita» gått som en rød tråd gjennom de ulike modellene, og nettopp det gode liv er solid forankret i dette merket. Samtidig skal det være enkelt å ha det bra!

Med systemet Laika Smart Caravaning og «My Laika app» er det lett å både ha full overvåkning over alle kjøretøyfunksjoner og samtidig kunne betjene alt fra sentrallås til varme og styring av markisen fra din egen telefon.

Særpreget interiørdesign har alltid vært et Laika kjennetegn. Sirkelformet salongbord er elegant, men neppe det mest praktiske.

La Dolche Vita
Det gode liv kommer i flere ulike formater, og for mange sørover i Europa er det de nye kompakte «campervans» som er svaret på feriedrømmen. Med sin lengde på 4,97 meter og fleksible hevetak er modellen Kosmo Urban et interessant alternativ (Denne modellen er for lav til å kvalifisere til engangsavgift som bobil. red. anm).

Laika Urban blir spesielt dyr i Norge ettersom den blir registrert som en vanlig personbil.

Modellen bygger på Ford og har både kjøreegenskaper og smidighet på samme nivå som en personbil av samme størrelse. At italienske Laika vender blikket mot Ford for å få tilgang til basiskjøretøyer for sin produksjon, er oppsiktsvekkende. De forteller med full tyngde hvordan Fiat sliter med å tilpasse seg nye utslippskrav og løse logistikkproblemer i kjølvannet av korona-pandemien og den pågående krigen i Ukraina.

Egen vinkjeller
Men fortsatt er Fiat sterk i det viktige del-integrerte bobilsegmentet. Her finner vi den helt nye Laika Kreos 5900L. I dette segmentet er det en tøff komp om kundene, og her gjelder det å ha løsninger og utstyr som gir særpreg.

Kjøkkenet i Kreos 5900L kan om ønskelig utstyres med en oppvaskmaskin. Det gir komfort på alle områder.

Hva sies om en vinkjeller bak i bilens garasje? 5900L har dette, i tillegg til oppvaskmaskin i kjøkkenet. Legg også merke til den funksjonelle vannkranen på kjøkkenbenken. Samtidig er salongbordet sirkelformet – og dermed mindre praktisk enn et firkantet bord. Nettopp denne kontrasten mellom praktiske løsninger og klart design-styrte valg er noe av det fascinerende med italienske produkter – uansett hva det måtte være.

Den populære Ecovip-serien har fått et nytt medlem, CV645. Hvitt skinn og eksklusive detaljer kjennetegner modellen.

Fleksible senger
Merkets mest kjente bobil-serie er Ecopvip, og for 2023 sesongen introduserer Laika modellen CV645. Den har en lengde på 6,36 meter og er basert på Fiat. Blant de mange detaljene som er med på å gi den spesielle Laika-signaturen finner vi en førerplass og innredning av hvitt skinn, men bilen skjuler en helt spesiell detalj.

Den store innredningsnyheten på CV645 er muligheten til å ha en sittegruppe med langsgående benker bakerst i bilen.

To enkeltsenger bak i bilen kan omgjøres til to motstående langsgående sofaer med et bord imellom. Om ønskelig kan en løs pute plassers bakerst, og da får man i tillegg en U-formet sofa. Det også mulig å skape en dobbeltseng. Dette er en svært uvanlig løsning i en by-bobil, og viser til fulle den store kreativiteten vi finner hos denne produsenten.

Tekst og foto: Sven Furuly. BoCM

Artikkelen er tidligere publisert i Bobil- og Caravanmagasinet
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *