Bobil i delingsøkonomi?

Administrerende direktør Even Tangen Heggernes i nabobil.no mener alle eiendeler i prinsippet kan deles/leies ut. Foto: Knut Randem.

Administrerende direktør Even Tangen Heggernes i nabobil.no mener alle eiendeler i prinsippet kan deles/leies ut. Foto: Knut Randem.

Alt kan deles, men vil vi? Delingsøkonomi er det nye mantraet i verdensøkonomien. Vi hører om Airbnb og Uber. Utleie av rom, leiligheter og kjøreturer. Nå kommer tilsvarende for biler, men kan du tenke deg å dele/leie bort bobilen din?

Norsk Caravanbransjeforbund (NCB) hadde invitert Even Tangen Heggernes, administrerende direktør for norske nabobil.no til sin fagdag i forrige uke for å fortelle om oppstarten av dette konseptet.

Heggernes har bakgrunn fra Airbnb og har fått jobben med å lansere dette konseptet for bil i det norske markedet. I realiteten dreier det seg om bilutleie. Hvem som helst kan melde seg inn og leie ut sin egen bil gjennom nabobil.no. Utleier bestemmer prisen som godt kan variere med dager, uker eller sesonger. Leietaker betaler på forskudd og formidleren (nabobil.no) beholder 20 prosent som sin provisjon for administrasjon og forsikring.

Når en bil leies ut ekskluderes automatisk den forsikringen eieren har på bilen. Isteden trer det inn en egen forsikring nabobil.no har i If, forteller Heggernes.

I løpet av fire måneder har 1300 bileiere sluttet seg til nabobil.no som utleiere, og antallet øker stadig.

– Vi ser kontinuerlig på nye markeder. Mekanismene er de samme uavhengig av hvilke eiendeler en deler, sier Heggernes.
– Så bobiler kan leies ut på denne måten?
– Mange bobiler står mye stille, men vi har ikke sett for mye på denne problemstillingen enda. Det må uansett ligge en forsikringsavtale i bunnen før vi eventuelt kan gå inn i dette området. Det er bare fire måneder siden vi lanserte nabobil.no og må få dreisen på det først, svarer han. Han kan verken love om eller når slik utleie blir mulig i bobilmarkedet.

Er bobilister interessert i å dele sin bobil med andre gjennom slike utleietjenester? Og kunne du tenkt deg å leie bobil gjennom et slikt delingskonsept? La oss høre dine synspunkter i kommentarfeltet under.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *