Bobil, gammaldans, pop og hardingfele

– Vi håper de beste av lokale musikere stikker innom for å lage den virkelige godstemningen i hjertet av Telemark, sier initiativtaker Jarle Aabø i forbindelse med åpning av bobilplass på Høydalsmo. Den blir hans nye sommerhobby.

Jarle Aabø gjenåpner bestefarens campingplass som bobilplass fra skoleslutt. Foto: Privat.

I gamle dager drev hans bestefar, Gunnar O. Åbø, en mer tradisjonell campingplass i Høydalsmo i Tokke kommune langs E134. Nå tar hans barnebarn opp tråden igjen 50 år senere.

– Korona har jo lammet min vanlige lyst på de lange utenlandsferier. Samtidig leser jeg i avisene at folk går mann av huset for en bobil. Ingenting kunne passet meg bedre enn en hel sommer i Høydalsmo på campingplassen etter bestefar, sier Aabø som er glad for at kommunen stiller seg bak dette initiativet.

PR-rådgiver Jarle Aabø har fått en ny sommerhobby. Her i bunad fra Vest-Telemark. Foto: Privat.

Mye moro
Høydalsmo Bobilcamping skal by på mer enn idylliske omgivelser. Kultur og musikk er viktig det også.
– Siden jeg selv skriver låter og synger i «Løse fugler» må vi jo fylle bobilcampen med musikk og dans. Vi planlegger et par konserter i uken, med det beste Telemark har og by på. Konsertene blir gratis, men vi får vel sende rundt kollekt bøssa (Vipps) og se om ikke spellemennene kan få en slant med seg hjem. Vi satser på gammaldans, folkemusikk og norsk pop, sier Aabø.

Langs E134 på vei til Bergen
Høydalsmo Bobilcamping finnes på Facebook, og håper å kunne tilby en strømlinjeformet bobilplass i skolenes sommerferie. Det er altså i hjertet av Telemark du finner den særdeles idylliske campingplassen for 20 bobiler. Plassen ligger for seg selv, omkranset av Ofteelva og Oftevatn i bygda Høydalsmo langs E134. Herfra kan du oppleve veien til Bergen eller ta turen via Dalen, ned Setesdal for å spise krabber i Kristiansand.

Plassen er omkranset av Ofteelva og Oftevatn. Foto: Privat.

Lover å lytte
Bobilcampen byr på rolige sommerkvelder, svak elvesus og et stille vann der ørreten vaker. 
Av fasiliteter vil de tilby toaletter, strøm, friskt vann, fritt ørretfiske, Joker dagligvare, Støga pizzaria & vin, Circle K og den fantastiske naturen Vest-Telemark byr på. Det er 300 meter til badestrand, fotballbane og lekeplasser for barn. Tanken tømmer du i Seljord eller Åmot på vei til Høydalsmo Bobilcamping.

– Vi er jo helt nystartet, så for oss er det aller viktigste å lytte til hva bobilgjestene opplever av gode og litt mindre gode ting. Vi lover å være 100 prosent tilpasningsdyktige, lover Aabø.

Tekst: Redaksjonen

Se bobilplassens oppføring i Bobilplassen.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *