Bobil eller varebil? Eller begge deler?

Iveco går nye veier og hiver seg inn i bobilmarkedet. Ikke bare er de leverandør av basiskjøretøy til bobilprodusentene, nå lanserer de en kombibil for bobilmarkedet.

En Iveco Daily forberedt for bobilbruk. Foto: Iveco.

På den tyske messa Caravan salon viste Iveco tidligere i høst en produksjonsklar prototype av Iveco Daily Switch – en varebil som enkelt kan switches om til en bobil. Det er ikke bilen, men muligheten til å endre bruksområde som er nytt.

Kombibil i uka. Veggen kan være sengeramme i helgen. Foto: Iveco.

Iveco Daily Switch bygger på de velkjente Daily-modellene fra Iveco med totalvekt fra 3 500 kg til 7 200 kg i valgfrie lengder, akselavstand og takhøyder.
Den ribbede varebilen får to takluker, sideskyvevinduer, tilleggsvarme, svingbare seter foran og et bodelsbatteri med eget strømnett. Veggene er kledd for å kunne passe inn i en bobil.

Veggene er forberedt for bobil-bruk. Det begrenser trolig hvilke varer du kan transportere. Skinner til å feste campingmodulene i finnes både i gulv, tak og vegger. Foto: Iveco.

I gulvet går det skinner slik du finner i gulvet i fly der seterader kan justeres etter behov. I disse skinnene kan du feste inn moduler med det utstyret og innredningen du ønsker deg.

Uten å røpe hvem så oppgir Iveco at modulene produseres av en anerkjent bobilbygger. Blant modulene som er å få finner vi seter, sengemodul, bord, toalett, kjøkkenmodul, skap og mye mer.

Ulike moduler kan kombineres på forskjellige måter. Foto: Iveco.

Prisen for Daily Switch oppgis å starte på 60 000 euro i Tyskland. Hva den vil koste i Norge er foreløpig ikke kjent. I og med at det ikke er fast vegg mellom førerhus og varerom vil det være typegodkjenningskoden som vil avgjøre avgiften i Norge.
Den minste modellen skal i følge Iveco kunne kjøres med et vanlig førerkort i lomma.

Uten toalett er det ingen bobil… Foto: Iveco.

Konseptet betyr at du ikke kan transportere hva som helst i Iveco Daily Switch uten å ødelegge veggene du får glede av i bobilmodus. Men enten du har behov for både en varebil og en bobil eller bare vil innrede bobilen selv så kan dette være en løsning for noen. Iveco mener selv at dette kan være et interessant alternativ for de yngre, eventyrlystne kundene.

Overskapene er laget i andre materialer enn i vanlige bobiler. Foto: Iveco.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *