Blir din bombrikke ugyldig om en uke?

Er du blant dem som har en bombrikke for bobil over 3 500 kg og som kan benyttes i Østerrike? Om du ikke har foretatt deg noe i april, blir den ugyldig fra 1. mai – også i Norge.

Denne bombrikka slutter å virke både i Norge, Danmark og Østerrike. Det kan også være brikker med annet utseende i omløp fra Brobizz AS. Foto: Knut Randem.

Det er firmaet Brobizz AS som har sagt opp sine private norske kunder ved utløpet av april 2024. Samtidig har Øresundsbroen, som er et annet selskap i det samme danske konsernet Sund & Bælt, begynt å tilby en tilsvarende bombrikke for de som ønsker å benytte den i Norge, Danmark og Østerrike. Vi beskrev dette i en artikkel 4. april da salget av deres bombrikke startet.

Dersom du ikke skal til Østerrike i overskuelig framtid kan du, som tidligere, benytte en ordinær norsk bombrikke fra Skyttel Pass, Flyt eller Fremtind service. Disse kan alle knyttes til rabattavtaler med de danske broselskapene og AutoPass for ferge i Norge. Dette gjelder uansett vekt på bobilen.

Det kan bli dyrt å ikke foreta seg noe før april er omme. Det er leveringstid på bombrikker. Den uka som er igjen forsvinner raskt i ekspedisjons- og leveringstid. Uten bombrikke mister du alle rabattfordeler – også i de norske bommene.

Dårlig informasjon
Det var i februar firmaet Brobizz AS varslet sine private norske kunder om at deres avtale med dem om EasyGo+ bombrikke blir sagt opp fra 30. april. Det er den eneste informasjonen kundene har fått fra dette selskapet.

I april har norske kunder hos Brobizz AS opplevd at de har blitt utestengt fra selvbetjeningsløsningen på selskapets hjemmeside. Det betyr at de blant annet ikke har kunnet følge med på eget forbruk.

Flere lesere har meldt om dårlig kundeservice fra Brobizz AS i denne sammenhengen. Kundene har blitt skjøvet mellom ulike kundeservicepunkter, svartiden har vært flere dager og svar har uteblitt.

Er du i utlandet med snart ugyldig bombrikke?
Ettersom salget av Øresundbroens bombrikke for bruk i Norge, Danmark og Østerrike først startet 4. april er det flere bobilister som har havnet i et vakuum. Hva gjør de for å kunne opprettholde eller etablere en rabattavtale? Spesielt over Øresund er det mye å spare med en ØresundGo-avtale.

Bobilverden.no har forelagt spørsmålet for Øresundsbroens kundeservice. De opplyser at en ØresundGo-avtale kan inngås uten bombrikke. Da vil bilnummeret bli avlest slik at du får rabatten.

Dersom du ikke har en aktiv bombrikke kan du bestille rabattavtalen ØresundGo i feltet til venstre – på oresundsbron.com. Dersom du har en aktiv bombrikke benytter du valget til høyre og får alt på en regning.

Dersom du har en løpende ØresundGo-avtale knyttet til brikka fra Brobizz AS, ta kontakt med Øresundsbroens kundeservice for å forsikre deg om at avtalen vil bli avlest med ditt bilnummer om du passerer etter 30. april. Bare husk at du ikke får svar på henvendelser på mindre enn 24 timer eller i helgene.

Oppsummering
Befinner du deg i Norge, bestill ny bombrikke så raskt som mulig fra den leverandøren du ønsker. Om du ikke skal til Østerrike med det første kan det være lurt for norske kunder å velge en norsk bombrikke av hensyn til valutaforskjeller og omregninger. Dessuten skjer det en langsom utvikling i det europeiske samarbeidet. Det kan ha dukket opp andre løsninger innen du skal på neste langtur.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder kun bobiler over 3 500 kg som har en EasyGo+ bombrikke fra firmaet Brobizz AS. Brobizz AS har ikke svart på våre henvendelser eller bidratt med informasjon til denne artikkelen.

PS
Ikke stol på at det virker! Undertegnede har i et par år hatt EasyGo+ fra Brobizz AS, men uten en ØresundGo-avtale siden i fjor høst. Vi fulgte rådet fra Øresundsbroens kundeservice slik det er beskrevet over. Avtalen ble bekreftet på e-post fra Øresundsbroen og kreditkortet ble belastet for årsavgiften for et par dager siden. Likevel ble det i dag bråstopp i bomstasjonen og en heftig samtale med bomvokteren, som ikke kunne se vår avtale, men henviste til en brikke som ble sagt opp for et par år siden. Moralen er; Logg inn på din konto på Øresundsbroens hjemmeside. Dersom du er det minste i tvil om avtalen din er registrert, send en e-post til kontakt@oresundsbron.com og spør om alt er i orden. Husk at det kan ta flere dager å få svar.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Dette bør du vite om bombrikker og avtaler

Del dette med andre:

  5 comments for “Blir din bombrikke ugyldig om en uke?

  1. Har en brikke fra Hålogalandsbrua og kjører bare i Norden med personbil under 3500
    Kg, reg nr AA 62902. Må jeg foreta meg noe , og i tilfelle hva ?

    • Som det står i artikkelen så gjelder dette KUN bobiler over 3 500 kg som har en bombrikke som også kan benyttes i Østerrike.

  2. Takk til redaksjonen som minner oss om dette. Jeg hade helt glemt emailen jeg fikk i vinter. Tror jeg følger rådet og velger en norsk brikke til jeg skal på langtur igjen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *