Bjølseth: Mysteriet er løst

Ble det bygd Bjølseth bobiler på 70- tallet? Historien forteller om produksjon av bobiler hos Bjølseth på 80- og 90-tallet. Men hvem bygde de andre bobilene på 70-tallet?

Bygd med deler fra Bjølseth, men ikke av Bjølseth. Foto: Knut Randem.

Onsdag kunne Bobilverden.no fortelle om det som utga seg for å være en 53 år gammel bobil fra Bjølseth. Opprinnelsen var ukjent. Den offisielle historien om Bjølseth omtaler produksjon av noen få bobiler på 80- og 90-tallet, men ingen på 70-tallet.

I kommentarene under artikkelen har det dukket opp flere som har hatt Bjølseth bobil fra 70-tallet på ulike chassis.

Tore Willy Ringstad arbeidet hos Bjølseth i flere perioder. Første gang fra 1974. Han har forklaringen på hvordan disse bobilene har kommet til.

– Bjølseth produserte sine deler selv og solgte dem til de som ville ha. Det var noen som kjøpte deler av Bjølseth og bygde sine egne bobiler på ulike understell. Jeg har selv bygd noen bobiler med deler fra Bjølseth, forteller Ringstad.

Tore Willy Ringstad forteller at flere bygde bobiler med deler de kjøpte av Bjølseth. Foto: Privat.

Ringstad var også med da Bjølseth bygde bobiler på 80- og 90-tallet. Han forteller at disse egentlig ble bygget for det svenske markedet. Da den svenske importøren gikk konkurs, fikk Bjølseth dispensasjon fra regelverket for å kunne selge disse i Norge.

Flere av disse bobilene kjører fortsatt. I Sverige, som de var ment for, skal det i følge Ringstad i dag kun være en som kjører. Bobilverden.no møtte en svensk Bjølseth for noen år siden.

Det finnes altså ikke så mange ekte Bjølseth bobiler og kanskje enda færre bobiler bygd med deler fra Bjølseth. Hvor mange bobiler som ble bygget hjemme med deler kjøpt av Bjølseth er nok ukjent. En spennende historie er det uansett.

Se også kommentarer under vår opprinnelige sak. Det ser ut som om du der kan finne svaret på denne bobilens opphav.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *