Bilen ble inndratt av spansk politi fordi eier manglet «grønt kort»

I noen land trenger du «grønt kort» for å dokumentere at bilen er forsikret. Forsikringsselskapet kan forteller deg i hvilke land dette er nødvendig, men de er visst ikke alltid til å stole på.

Spania i dag forteller om hva manglende «grønt kort» kan føre til. Faksimile.

I Spania inndro politiet bilen og ga 1 500 euro i bot for manglende «grønt kort». Bileier Harald Rødland fikk i følge nettstedet Spania i dag (SÍ) sitt livs sjokk.

Han ble stoppet i en ordinær kontroll og kunne ikke vise «grønt kort». Dermed ble han fotgjenger på stedet. I følge SÍ hadde han fått beskjed av forsikringsselskapet om at han ikke trengte «grønt kort» i Spania. Det lo bare det spanske trafikkpolitiet av.

Forsikringsselskapet skylder på feil informasjon fra Trafikkforsikringsforeningen (TEF). I ettertid skylder de og forsikringsselskapet på hverandre.

Rødland fikk hjelp til å skaffe fram det «grønne kortet» i ekspressfart, og saken ble henlagt. Han har også fått tilbake bilen.

Moralen er åpenbart at du bør ha med «grønt kort» om du reiser sørover i Europa. Nå anbefaler TEF likevel overfor SÍ å ha med «grønt kort» til land i Sør-Europa – «selv om det ikke er påkrevd».

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Bilen ble inndratt av spansk politi fordi eier manglet «grønt kort»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *