Betalte du 3 000 kroner over Øresund i sommer?

Nå kommer sommerens kreditkortregninger. Du som har vært i Danmark har kanskje fått en saftig overraskelse. Er du blant de som betalte inntil 2 000 kroner for mye?

Om du ikke gjorde hjemmeleksa før turen over Øresundsbroen så har du betalt opptil 1 000 kroner for mye på hver tur i denne bomstasjonen. Illustrasjonsfoto: Stig Åke Jönsson, MalmöBild/Sund&Bælt.

En tur over Øresundsbroen koster 1 511 kroner. Om du ikke gjorde hjemmeleksa før avreise så har du tapt 1 500 kroner tur-retur over Øresundsbroen. Kjørte du flere enn to ganger over Øresundsbroen i sommer har du i tilfelle tapt 1 000 kroner i rabatt på hver tur.

Det holder ikke å ha en AutoPASS-brikke i bobilen. Den sørger bare for at regningen for passeringen kommer enklere fram til deg. Men om du gjort en avtale med Øresundsbroen og knyttet denne avtalen til din AutoPASS-brikke så hadde du spart 1 000 kroner per tur.

Årsavtalen ØresundGO, som tidligere ble kalt BroPas, koster 538 kroner i året. Det betyr at du ved første passering over brua sparer ca 500 kroner og ca 1 000 kroner ved de følgende passeringene. Det er mye penger.

Prisene over gjelder bobil mellom 6 og 10 meter beregnet i norske kroner etter dagens valutakurser.

For biler inntil 6 meter koster turen over broen 755 kroner uten avtale og 262 kroner med avtale. Årsavgiften er den samme og blir nesten innspart ved første passering. Kjører du flere turer i året blir dermed besparelsen nesten 500 kroner per tur.

Om du ikke skal lenger sør i Europa så spiller det ingen rolle om bobilen din er over 3 500 kg. Avtalen med Øresundsbroen kan enkelt og greit knyttes til AutoPASS-brikken din.
Dersom bobilen veier over 3 500 kg og du skal til Østerrike så er det aktuelt å bytte ut den norske brikka med en brikke fra Brobizz AS (EasyGo+). Den kan også benyttes i Norge.

Også brua over Storebælt er dyr. Opptil 932 kroner kan det koste for bobil inntil 10 meter. Her er mulighetene for rabatt mindre. Du kan spare +/- 50 kroner per tur om du registrer deg gratis på deres nettsted.

Les gjerne vår utfyllende artikkel om bombrikker og avtaler her.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Betalte du 3 000 kroner over Øresund i sommer?

    • Det blir vel kr 650 i norske penger helsingør/helsingborg inntil 6 m. på broa hadde du betalt kr 260 i norske. da hadde duvvel spart en del på å kjøre brua ? om du kjører flere ganger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *