Bestefarsarven ble en kjær hobby

Jarle Aabø gjenåpnet i fjor bestefarens gamle campingplass og traff blink hos bobilfolket. Det skulle egentlig være en engangsforeteelse i en kjedelig koronasommer, men slik gikk det ikke.

Det var til tider trangt om plassen på Høydalsmo i fjor. 600 bobiler svingte innom. Foto: Høydalsmo bobilcamp.

– Vi har snødd ned i «kan dere ikke åpne igjen?»-meldinger gjennom vinteren, og den enorme responsen førte til at vi med den største fornøyelse tar en runde til, sier Marith Holmgren Sander. Hun ble svært godt kjent i bobilmiljøet i fjor, fordi hun tryllet frem både kringler og kanellsnurr til gjestene på Høydalsmo Bobilcamping.

Campingplassen i Høydalsmo har sin lange historie fra 60-tallet, men at den plutselig i fjor skulle gjennoppstå som en bobilcamping skyldes kun kjedsomhet i koronaens tid.

– En sommer hjemme fristet lite, så da ideen om bobilcamping dukket opp ble den begjærlig grepet med begge hendene. Vi tok det aller meste på helen i fjor og skapte en campingplass sammen med gjestene. Fritt fiske, konserter og bålkos ved vannet skulle vise seg å bli en fin miks for de gode dager.

– Jeg har selv vært aktiv bobilkjører i mange år, og den stemningen gjestene skapte dag etter dag i fjor har jeg ikke opplevd noe annet sted enn i Høydalsmo. Samtlige 1200 som kom innom oss var de hyggeligste menneskene i hele verden, og ja vi gleder oss til å se dem igjen.

Marith Holmgren Sander åpner Høydalsmo Bobilcamping likevel. – Nå er det campingplaner 24 timer i døgnet, sier en munter bobilvert. Foto: Høydalsmo bobilcamp.

 

Stor ørret
Høydalsmo Bobilcamping kan i sitt andre og aller siste driftsår by på nye fasiliteter. Marith er godt kjent for god mat så i år blir det mulig å bestille hjemmelaget restaurantmat av høy kvalitet. Plassens nussekrok skal pyntes enda mere opp og det etablerer ny grillplass ved vannkanten. Gratis wifi er også på gang, så fremt Telenor klarer å levere gode nok linjer.

Høydalsmo Bobilcamping med 25 plasser ligger for seg selv langs E134 omkranset av Ofteelva og Oftevatn. I fjor ble det notert et sjeldent godt ørretfiske. Fisk opp mot en halv kilo var ganske vanlig.

– Vi har spist mange ørretmiddager, og det som kjennetegner fisken i Oftevatn er at den er god på smak. Nytt av året er også at to utleiehytter er satt i stand, slik at bobilfolket kan invitere venner som ikke har bobil. Dette er to enkle, velfungerende campinghytter med strøm, forteller Marith.

Konserter
I fjor var musikk et varemerke for Høydalsmo Bobilcamping. Det ble arrangert tre visefestivaler og jevnlig gjennom sommeren ble det fremført live-musikk på trappa.

– Vi håper at spellemenn fra hele Norge kommer innom plassen og skaper det gode liv og den gode stemning. Vi er også så heldige at flere av våre gjester er fremragende musikere som bobilfolk gjerne vil høre om igjen og om igjen, sier Marith.

Du må vente til juni før plassen åpner for sommeren.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *