De beste produktene i 2017-utgave

Sporty linjer på nye Smove. Ikke overraskende ble det også innovasjonspris. Foto: Niesmann + Bichoff.

En internasjonal jury har kåret de beste bobilene, det beste tilbehøret og de beste designene basert på innovativ utvikling. Mange av disse er allerede presentert i Bobilverden, men her tar vi en gjennomgang av vinnerne i de ulike kategoriene.

Innovasjonspris til AL-KO- Foto: Knut Randem.

Blant de ferskeste nyhetene ble det priser til AL-KO for deres nye niveleringssystem HY4 i klassen utstyr til kjøretøy. Det ble presentert for offentligheten for første gang under CMT-messa i Stuttgart for et par uker siden. Bobilverden så på nyvinningen her.

Truma VarioHeat fikk innovasjonspris. Foto: Knut Randem.

Den andre vinneren i klassen for utstyr til kjøretøy ble Trumas nye VarioHeat, som også ble lansert på CMT-messa. Bobilverden så på den og mente det burde være muligheter for alternative bruksmuligheter. Les vår reportasje om VarioHeat her.

Det var neppe uventet at innovasjonsprisen for ekstriørdesign gikk til Niesmann + Bischoff Smove med nye friske linjer. Denne halvintegrerte bobilen ble lansert for publikum under Caravan salon i Düsseldorf i høst. Vår omtale kan leses her.

Adria Sonic fikk innovasjonsprisen for beste interiørdesign. Foto: Adria.

De lekreste interiørene
Adria Sonic gikk av med seieren i kategorien interiørdesign. ”Et harmonisk, ryddig design der alt stemmer. Der plassen er utnyttet kompromissløst og hvor alle funksjonene du ønsker er på rett sted”, skriver juryen. Juryen er heller ikke misfornøyd med eksteriøret Adria Sonic har.

I kategorien beste planløsning er det Bürstner Lyseo T744 som får innovasjonsprisen for sin løsning med to salonger og to senkesenger. Grepene Bürstner har tatt her kan omtales som en treroms bobil. Dette er en spennende løsning, som ble presentert på Caravan salon i høst. Bobilverden omtalte nyheten i denne reportasjen.

Nye Lyseo T 744. Salongen bak sett med vidvinkellinse. Foto: Produsenten.

I kategoriene teknologi, styring og sikkerhet gikk innovasjonsprisene til Kabe for deres Smart D system for styring av varme og lys i bobilen, til VB Airsuspension B.V. for deres intelligente system for fjæring og støtdemping i lette nyttekjøretøy herunder bobiler og til Hobby Vantana for det nye SlimLine kjøleskapet med kompressor plassert i overskapet. Bobilverden så nærmere på denne modellen på Caravan salon i høst. Vantana fikk også prisen for beste PR-kampanje med et spesialdesign for gruppa Woa.
I en kategori for blandet utstyr gikk prisen til satelittanlegget Oyster V.

Totalløsning
Ved en samlet vurdering av konsepter gikk innovasjonsprisen til Malibu van 540 og Niesmann + Bischoff Smove. Malibu van 540 er så kort at den vil kunne passe i en normal carport og enkelt passer inn på ordinære parkeringsplasser med sine 541 cm.

I kategorien lesernes favoritt ble Hymers hundetilbehør kåret til årets vinner med løsninger som ble presentert samlet på Caravan salon i høst.

Les mer her: Lenkene til underlagsartiklene ligger i teksten over.

Slik blir en bobil dekorert for å få en innovasjonspris. Foto: Knut Randem.

Del dette med andre:

  1 comment for “De beste produktene i 2017-utgave

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *