Besøk den fantastiske hagen

I Loire-dalen finner du en av de mest fantastiske hagene du kan tenke deg. Både hagen, slottet og landsbyen er en oppvisning av fransk skjønnhet.

Villandry har et typisk preg av landsby. Foto: Knut Randem.

Den lille byen Villandry i Loire har blitt et stort turistmål og en av de mest populære attraksjonene i området. Mest på grunn av slottet Villandry og dets utrolige hage, men byen med sitt landsbypreg gir deg noe som kan oppleves som autentisk fransk.

Byen har en historie som strekker seg tilbake til middelalderen. Det er en vakker by med fransk landsbyarkitektur og landsbyfølelse. Langs elva Loire er det flere muligheter for fot- eller sykkelturer. Det finnes også flere slott, grotter og for eksempel vingårder du kan besøke.

Selv om byen er liten, har den et greit utvalg av butikker og små og intime serveringssteder. Men det var Villandrys hage som lokket Bobilverden.no til byen. Om du bare hadde tenkt deg til Normandie så er det slett ikke langt å ta turen til Villandry.

Villandrys slottshage endrer seg med sesongen. Her mens tulipanene blomstrer. Foto: Chateau et Jardins de Villandry. Forsidefoto: J. Klinger.

Slott og hage
Villandry slott er åpent for besøk fra februar til midt i november, men også en periode rundt jul og nyttår. Det store hageanlegget er åpent hele året og du vil selvfølgelig oppleve blomster etter sesongen du velger.

Du kan gå inn i hagen eller nyte overblikket og strukturene. Foto: Knut Randem.

Det som kan fascinere selv den minst hageinteresserte er labyrintene og de velpleide hekkene. Hagen er delt opp i seksjoner med ulike tema. Du kan fint bruke noen timer her. Blir du sulten, kan du få deg en matbit også.

Villandrys slottshage er delt opp i flere seksjoner med ulike tema. Foto: Knut Randem.

Det er flere arrangementer i hagen gjennom året, men i sommersesongen er en spesiell lysfest – «The Night of a Thousand Lights» – å anbefale.

I 2023 blir det 7. og 8. juli og 4. og 5. august «The Night of a Thousand Lights» i Villandrys hage. Da tennes over 2000 lys i hageanlegget. Mens mørket faller på kan du oppleve hvordan hagen endrer seg.

Over 2000 lys tennes i hagen de fire kveldene som er valgt ut til «lysfest». Foto: Knut Randem.

Vanligvis avsluttes disse kveldene med et spektakulært fyrverkeri, men på grunn av gjentatt sommertørke i området, opplyses det at fyrverkeriet utgår i 2023. Opplevelsen av hagen står likevel på egne ben.

Du kan se årets program og kjøpe billetter til Villandry slott og hage på www.chateauvillandry.fr.

Villandry slott kan også besøkes, men sjekk åpningstidene. Foto: Knut Randem.

Bobilplass tett på byen
Villandry er som sagt ingen stor by og bobilplassen ligger bare 400 meter fra byen og slottet. Bobilplassen er med i den franske kjeden Camping-car Park og er godt organisert. Som de fleste bobilplassene i kjeden har den det viktigste: plasser av grei størrelse, strøm, vann, tømming og wi-fi. Du kan lese mer om denne kjeden av bobilplasser her.

Du klarer deg godt med engelsk som språk i Villandry. Det gjør du forresten i det mesta av Frankrike – om du er høflig nok til å starte med noen franske gloser, uansett hvor dårlige de er.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *