Bertel O. Steen overtar Fiat i Norge

I nær framtid vil Bertel O. Steen overta ansvaret for Fiat, Alfa Romeo og Jeep i Norge. For bobiler bygget på Fiat gir det små endringer nå.

Fiat er et av FCA-merkene som nå overtas av Bertel O. Steens i Norge. Foto: Fiat Proffesional.

Transaksjonen kommer i kjølvannet av at bilprodusentene PSA og FCA tidligere i år slo seg sammen og dannet Stellantis, som med det ble verdens fjerde største bilprodusent.

I tillegg til å være importør av PSA-merkene Peugeot, Citroën, Opel og DS blir Bertel O. Steen (BOS) med dette importør av totalt sju Stellantis-merker i Norge.

Samarbeidet med Stellantis bygger på et samarbeid siden BOS begynte å importere Peugeot til Norge på 1930-tallet.

Betydning for bobiler på Fiat
For bobiler bygget på Fiat betyr dette at import og distribusjon av reservedeler fra Fiat overtas av BOS. Det bekrefter direktør med ansvar for Stellantis, Simen Heggestad Nilsen i BOS.

På spørsmål om overtakelsen av ansvaret for Fiat også vil medføre at BOS verksteder nå vil bli Fiat-verksteder, svarer Nilsen at det er for tidlig å kommentere nå.

Alle som oppfyller de objektive kriteriene vil fortsatt kunne være være servicepunkt for Fiat. Dermed er det ikke duket for større endringer i verkstedstrukturen, men en mulig utvidelse av antallet Fiat-verksteder kan skje dersom BOS bestemmer seg for å utvide sitt tilbud.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *