Bergen får orden på dagparkering for bobiler

Bobilister hadde nok ønsket seg noe mer, men nå tar Bergen havn et grep for å komme fortvilede sommerbesøkende i bobil i møte.

Nå blir det bedre parkeringsforhold for bobilturister på dagsbesøk som vil oppleve byen.

At Bergen har et problem med å håndtere tilstrømmingen av turister i bobil har man fått merke. I fortvilet jakt på en parkeringsplass sirkulerer de og finner gjerne et sted å trykke inn bobilen.

De fastboende på Nordnes irriterte seg voldsomt i fjor sommer over alle bobilene som opptok mange parkeringsplasser. Det er Bergens Tidende som omtaler saken i dag.

– Vi har mye areal som står tomt store deler av døgnet. Tanken er at vi kan bruke det til noe fornuftig. Dessuten har vi allerede mange bobiler som parkerer her nede, og nå kan vi gi de et bedre tilbud, sier Nils Møllerup, markedssjef i Bergen Havn til avisa.

De vil i sommer åpne for 70-80 bobiler på Nøstet der Fjordline har sine avganger og ankomster. Og nettopp de som kommer i bobil med båten blir en viktig målgruppe. Mange av dem vil besøke Bergen i noen timer før de kjører videre.

Den andre målgruppen Bergen havn tenker på er bobilturister som bor et stykke utenfor Bergen og vil inn til byen på en dagstur. Her vil de kunne stå fra kl 13.30 når Fjordline reiser og fram til kl 23. Det blir ikke mulig å overnatte i og med at Fjordline kommer inn igjen om morgenen.

Dette tilbudet til dagturister i bobil vil gjelde fra 15. juni til 15. september. Visit Bergen og Bymiljøetaten lover i avisa at de skal informere godt om tilbudet.

Det nye tilbudet vil ikke avhjelpe Bergens grunnleggende behov for overnattingsplasser, men når bobilplassen ved Bergenshallen blir full blir det uansett enklere å ta seg inn til byen på vei til eller fra mer fjerntliggende overnattingsplasser.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Bergen får orden på dagparkering for bobiler

  1. Det løser bare et ubetydelig del av behovet. De fleste ønsker å kunne stå natten over når de kommer til en ny plass. Beundringsverdig at havnen tar initiativ når våre tiltaksløse politikere ikke evner å finne løsninger. Men som sagt, behovet i sin helhet dekkes svært lite.

  2. Vi blir oppfordret til å feriere i eget land, et viktig bidrag til det økonomiske fellesskapet, der bobilister legger igjen mye, og ikke minst med tanke på en lang sesong! Bobilturister er opptatt av opplevelser på lik linje alle med andre turister, og tilbud for bobil i Bergen er skammelig dårlig, dette er dårlig turistpolitikk, en flott by som har mye å by på, men som sier «dessverre vi har ikke plass til deg»

  3. Det nytter ikke med dag parkering. Mangen har kjørt langt å trenger en natt vile,men byens politikere har ikke den evnen å tenke slik. En skam for byen er det.

  4. Bergen og Oslo er svært bilfiendtlige byer! Drar ikke dit hvis vi ikke må. Få parkeringsplasser, dyrt å parkere, masse bomstasjoner og ivrige parkeringsvakter på alle hjørner. Det mest realistiske alternativet for å parkere bobilen i nærheten av Bergen blir vel Midttun Camping, en litt sliten campingplass nær Nesttun og ca. 20min med bybanen inn til sentrum. Da må man først gå en km til Nestun før man kan ta bybanen videre. Synd, da Bergen er en flott by med masse trivelige mennesker. Pleier å ta noen dager i Ålesund når vi er på vestlandet. Der har de to flotte bobilparkeringer nær sentrum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *