Ber om ekstrainnsats på rasteplass-renhold

Nå må de som har ansvaret for rasteplassene gjøre det beste ut av det vi har, slik at bilferiefolket får så godt tilbud som mulig, oppfordrer NAF.

Strømbu rasteplass ved porten til Rondane innbyr til en god hvil. Foto: NAF.

I sommer er det norgesferie og bilturer som gjelder for syv av ti nordmenn.
– For at dette skal bli gode opplevelser er det viktig at Statens vegvesen og andre med ansvar for veiene våre passer på at rasteplassene er rene og hyggelige å komme til, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF i en pressemelding.

Det finnes rundt 700 små og store rasteplasser spredt rundt på det store norske veinettet. Standarden og kvaliteten på rasteplassene er varierende, noe også folk legger merke til langs veien. Det kan være vanskelig å vite hva du møter når du kjører av for å ta en stopp. Rasteplassene får middels god skåre på Statens vegvesens brukerundersøkelser, med en skåre på rundt fire av seks mulige poeng (ref. Statsbudsjettet for 2018).

– Behovet for funksjonelle og rene rasteplasser langs veiene er ekstra stort i år. Bilferien i Norge blir rett og slett mindre hyggelig om rasteplassen du kommer til ikke har gode og rene toaletter, og hvis søppelkassene renner over av søppel, sier Ryste.

NAF oppfordrer derfor Statens vegvesen og andre som har ansvar for rasteplasser langs veiene til å sørge for nok ressurser til renhold og vedlikehold denne sommeren.

Viktig for trafikksikkerheten
Rasteplassene viktige for trafikksikkerheten. En sliten sjåfør er en dårlig sjåfør.

– Å kunne stoppe og hvile, strekke på bena, gjerne i hyggelige omgivelser litt skjermet fra veien er veldig viktig, sier Ryste.

Hun oppfordrer sommerbilistene til å legge inn hyppige stopp.
– En lang kjøretur kan tære på, hos både store og små. Det er ikke alltid så mye som skal til for å få tilbake konsentrasjonen og energien, samtidig som en stopp på en hyggelig rasteplass kan bidra til at hele familien kommer trygt og mer fornøyde frem til reisemålet, sier Ryste.

Ny strategi
Statens vegvesen jobber med en ny rasteplasstrategi for riksveiene, hvor målet er å sikre et tilbud som ivaretar alle trafikantgruppers behov for rast og hvile.

– Det er bra at dette blir tatt tak i, og at det gjøres en jobb for å oppgradere og standardisere rasteplassene. Men med den trafikken som er ventet i sommer, kan vi ikke vente på en ny strategi. Nå må de som har ansvaret for rasteplassene gjøre det beste ut av det vi har, slik at bilferiefolket får så godt tilbud som mulig, sier Ryste.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Ber om ekstrainnsats på rasteplass-renhold

  1. Ja det er viktig med gode muligheter til rast og hvile. Derfor var det nedslående å kjøre over Golsfjellet for kort tid siden. Her var positivt nok store deler av veien rustet skikkelig godt opp. Men samtidig var alle gode muligheter for hvileplasser sperret, enten med autoverne eller dype grøfter. Det var uendelig mange fine flate partier langs veien etter veiutvidelsene, men i stedet for å tilrettelegge for hvileplasser i all sin enkelthet, ja så var alle disse mulighetene behørig sperret.
    Vi kjørte videre over Valdresflye. Her var det fantastisk flott tilrettelagt med et utall fine rasteplasser med muligheter for både rast og hvile. Alle med bosstativer. Rent og pent alle steder. Virkelig noe til etterfølgelse.
    Ris til annsvarlig etat på Golsfjellet og all mulig ros til tilsvarende etater på Valdresflye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *