Bekymret for nye bobileiere

Forsikringsselskapet er bekymret for at nye bobileiere ikke tenker på fukt i bobilen. Sjekk bobilen årlig, er deres oppfordring.

Frende forsikring oppfordrer nye bobileiere til å være nøye med fuktkontrollen. Foto: Pressemelding.

En hel del av de nye bobileierne vet ikke at bobiler ofte er utsatt for fukt. Sjekk bilen din i god tid før ferien, så slipper du å lage andre planer i sommer, oppfordrer Frende forsikring.

– Mange har kjøpt seg bobil eller campingvogn under pandemien, noe vi ser tydelig hos oss. Men mange vet ikke at de rullende boligene bør sjekkes regelmessig for fukt, sier Heidi Tofterå Slettemoen, som er kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Ta årlig fukttest
Som med fuktskader ellers er tidlig oppdagelse det aller viktigste.
– Jo lenger dette får ligge og godgjøre seg, jo dyrere og mer tidkrevende blir det å få fikset skaden.

– En god bobilforsikring dekker fuktskader, men bare så lenge du selv kan vise til at du har gjennomført en årlig fukttest, sier Slettemoen.

Mange nybegynnerskader
Foruten fuktproblemer ser Frende flere andre gjentagende skader hos nye bobileiere. Klassikeren er at ferske sjåfører ikke vet hvor stor plass en bobil trenger.

– Kjøreopplevelsen er helt annerledes enn i en vanlig personbil. Derfor ser vi en hel del ryggeskader på campingplasser og på smale vestlandsveier om sommeren, sier Slettemoen i en pressemelding.

– Vi ser også at bilen tar oppi hustak eller hushjørner fordi føreren ikke er vant med bilens høyde.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Bekymret for nye bobileiere

  1. Under pandemien ble det umulig å få fukt test gjort, og da strøk Challenger/trigano min bil fra 7-års garantien med en gang. Lite hjelp fra selger og importør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *