Skal bekjempe useriøse og trafikkfarlige aktører

Tungtransport med manglende vinterutstyr er en fare for alle trafikanter. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Statens vegvesen i Nord-Norge intensiverer arbeidet mot useriøse aktører som truer trafikksikkerheten, rettferdige konkurransevilkår og det seriøse arbeidslivet. Det blir fortsatt fokus på tungbiler og kontroll av vinterutrustning – til glede for alle trafikanter.

– Vi ser at utstyret på de tunge kjøretøyene har blitt betraktelig bedre etter høy kontrollaktivitet de siste vintrene. Forbedringen gjelder både norske og utenlandske kjøretøy, og det er færre tilfeller hvor vi må reagere med gebyrer, anmeldelser eller kjøreforbud. Dette viser at stor kontrollaktivitet har positiv innvirkning både på framkommelighet og trafikksikkerhet, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak. Totalt er det 30 utekontrollører i Statens vegvesen i Nord-Norge, som kontrollerer om lag 11.000 tungbiler årlig.

Statens vegvesen øker innsatsen mot transportkriminalitet og arbeidslivskriminalitet i vegsektoren. Vegvesenet har derfor opprettet en egen krimenhet, og i Region nord jobber to personer fulltid i denne enheten. I tillegg er mellom 5 og 7 årsverk innen tilsyn og trafikkstasjoner øremerket arbeidet med å forebygge og avdekke kriminell virksomhet.

– Vi skal fortsatt kontrollere tunge og lette kjøretøy, men vi skal dreie ressursene over fra kjøretøy og førere som har alt i orden til områder der vi har erfaring med at det kan være mangler som går ut over trafikksikkerheten, sier Naimak.

Et annet tiltak som skal styrke trafikksikkerheten, er etterutdanning for trafikklærere og oppfriskingskurs for eldre trafikanter. I fjor ble det gjennomført totalt 97 kurs for 1268 bilførere over 65 år i Region nord.

Tilsvarende aktiviteter skal gjennomføres i hele landet.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemelding

Del dette med andre:

  1 comment for “Skal bekjempe useriøse og trafikkfarlige aktører

  1. Dette er et veldig bra tiltak. Er av og til ute på veien sjøl med vogntog. SVV sine kontrollører i Nord-Norge er en fryd å møte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *