Begrenset skadeomfang etter brann på campingplass

I natt brant det på Borre familiecamping i Vestfold. Til tross for ti meter høye flammer ble kun to campingvogner totalskadd.

Liten spredning i brannen på Borre familiecamping. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen.

– Det som møter oss er 10 meter høye flammer midt på campingplassen, to vogner står i brann og et fortelt brenner. Det er campingvogner overalt rundt, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland.

– Våre mannskaper gjør stor innsats for å hindre spredning, vi slokker og skjermer. Blant annet trakk vi en brannduk over en vogn for å skjerme denne fra strålevarmen, fortsetter Flogeland.

– Da brannen var slukket var to campingvogner helt nedbrent, ytterligere seks vogner eller fortelt har brann eller sviskader. Vi har ikke gjort funn eller har noen informasjon om at noen mennesker kom til skade i brannen.

Ingen ble skadet i brannen. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen.

– Heldigvis er det sjelden at det brenner på campingplasser, men når det skjer er tidlig varsling ekstremt viktig, da faren for brannsmitte er like ekstrem. I natt var det lite vind, det var en stor fordel, sier Flogeland.

Regjeringen har foreslått å øke sikkerhetsavstanden mellom campingenheter til 4 meter. Høringen er nylig avsluttet og det er varslet at de nye reglene skal gjelde fra 1. juli 2019.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Regjeringen vil ha 4 meter avstand mellom campingenheter

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *