Fra båt til bobil i vannkanten?

Ferskvann- eller saltvann? Holder båtfolk seg til saltvannet? Foto: Yngvar Halvorsen.

Ferskvann- eller saltvann? Holder båtfolk seg til saltvannet? Foto: Yngvar Halvorsen.

Det er ikke så mange båtfolk som kjøper bobil som bransjen har gått ut i fra. Men hva gjør de som kommer fra båt? Holder de seg i vannkanten? Eller søker til fjells? Her er noen betraktinger og et reisetips fra en av våre lesere:

Statistikken viser visst at det ikke er så mange som bytter ut båtlivet med bobil. Vi gjorde det. Så når vi drar på tur så er det langs sjøen der vi gjerne besøker de samme stedene som vi gjorde med båtene vi hadde.

Skjærgården på Sørlandet med lune viker og måkeskrik for eksempel, er steder vi gjerne kommer tilbake med bobilen. Men nå blir det bobilparkeringer ved de største stedene, men fremdeles nærme havet.

Derfor var det med overraskelse min kone foreslo at vi kanskje skulle ta en helg i Treungen. Der er det høye fjell og ferskvann. Kanskje en måke en gang i mellom, men fremdeles definitivt ikke ved havet.
Men vi sjekket opp hvor vi kunne ligge og fikk kontakt med en campingplass som nylig hadde laget en egen bobilcamp rett ved Nisser – innsjøen der.

Saga camping i Treungen har laget bobilplasser langs vannet. Foto: Yngvar Halvorsen.

Saga camping i Treungen har laget bobilplasser langs vannet. Foto: Yngvar Halvorsen.

Det ble en flott helg med tropevarme, lite vind og hyggelige mennesker. Plassen som de hadde laget til bobiler var romslige, på gress med vannet rett foran bilen og kveldene med solnedgang var en opplevelse. Vannet fristet ikke til å bade i for meg da det holdt 14 grader men andre badet så det var vel greit.

Campen (Saga camping) lå kun noen minutters gange fra Treungen med butikker og restaurant. En nedlagt jernbanetrase langs elven ble utnyttet til en sykkeltur i naturen.

Så det jeg fant ut er at det faktisk går å besøke steder med ferskvann – med bobil.

Tekst og foto: Yngvar Halvorsen

Har du lyst til å skrive om et reisemål eller reiseopplevelse? Send gjerne tekst og bilder til post@bobilverden.no.

Vann er godt å se på - enten du kommer fra båt eller ei. Foto: Yngvar Halvorsen.

Vann er godt å se på – enten du kommer fra båt eller ei. Foto: Yngvar Halvorsen.

Del dette med andre:

  1 comment for “Fra båt til bobil i vannkanten?

  1. Hvert år i de siste 36 årene har vi vært på sjøen langs sørlandet og konstantert at » holmen grå » er den samme også i år. Vi har hatt mange flotte turer og mange gode opplevelser i alle år. Men å selge…….., nei det blir nok vanskelig, men dagen kommer nok………, en gang .
    I fjor kjøpte vi vår første bobil, Kabe 700 Royal GB 2011 mod som var gått 29000 km etter 15 år med en liten kjørevogn. Vi har vært tre gng helt opp i nord og planlegger neste tur neste år. Norge er for oss et fantastisk land å reise i , og vi har vært i Danmark Sverige Tyskland og Holland med Camp. Vogn, og de fineste plassene er når vi får hvile øynene på vann i bevegelse og flammer fra et bål. Noe så flott som når du skuer utover fra feks Nord Kapp, to av de Syv Søstre Gallhøpiggen østkapp Vestkapp eller sydkapp ( Lindesnes ) eller et lite sted ved et tjern, så er bobilen fantastisk å ha.
    Så vi sier som Ole Brum » ja takk begge deler »
    Kjør forsiktig og kos dere NÅ det er nå livet ER ?☀️?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *