Sverige: Bare gjester fra eget län?

I Europa åpnes camping og grenser gradvis. I Norge vurderes åpning mot nabolandene etter 15. juni, men i Sverige er det ikke alle som vil ha besøk.

Selv om grensene mot Sverige skulle åpnes før sommerferien så er det ikke alle som vil ha besøk. Borgholm festning på Øland. Foto: Knut Randem.

Mange ønsker åpne grenser mot Sverige så raskt som mulig, men andre vil ha dem lukket på grunn av den svenske måten å takle pandemien på.

I påsken var Norges befolkning opptatt av å holde seg i sin egen kommune. I dag kan Sveriges televisjon – SVT forteller om engstelse mot smitte fra turister blant befolkningen på populære Øland.

Eieren av Wikegards camping nord på Øland, Fredrik Fredriksson, forteller til SVT at han tar denne frykten på alvor. Derfor vil han i sommer kun tillate besøkende fra Kalmar län på sin campingplass.

Resonnementet er til å kjenne igjen fra Norge før påske. Om turistene blir syke så belaster de kun det helsetilbudet de ellers ville tilhørt, sier han.

Mens campingplasseieren kommer de i møte som frykter ukontrollert smitte fra besøkende, så er ledelsen i Borgholm kommune bekymret for de økonomiske konsekvensene om turistene uteblir.

Campingplasseierens svar er å rette markedsføringen av Øland mot innbyggerne i Kalmars län i år. Eller som han sier; Ellers kan de jo med dagens regler reise en eller to timer i en annen retning.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *