Balanse mellom utstyrsnivå og pris

Med ”Skandinavia-pakker” som standardutstyr møter bobilene fra Sun Living ikke bare ønskene til de som vil ha en rimelig løsning, men også kravene til de mer erfarne bobil-kjøperne.

Sun Living A75 SL, alkovebil for store familier.

For mange er det å feriere med bobil bare en av mange aktiviteter, mens det for andre er rammene for ferie og fritid året rundt. Ikke minst finner vi mange barnefamilier i den siste kategorien. En kombinasjon av ”ekspedisjonsreiser” i inn- og utland, besøk hos familie og kjente, samt det å ligge fast på samme sted noen sommeruker, er noe barn elsker. Den store bobilprodusenten Adria har skapt et eget varemerke som er skreddersydd for slike familier – og her finnes også modeller som er perfekt for et voksent par som vil ha en enkel og velfungerende bobil.

Tre serier
Sun Living har et bobil-program som består av tre serier. De mest rommelige og praktiske er A-serien, som er alkove-modellene. Dernest finner vi S-serien som er mer lavbygde og som kan leveres med en senkeseng over salongen. Mest kompakt og smidig er V-serien, basert på vans i to ulike lengder.

At alle de ulike Sun Living bobilene kommer med såkalte ”Skandinavia-pakker” som standard, betyr at de blant annet har Truma varmesystem med innbygd varmtvannsbereder, elektrisk gulvvarme, oppvarmet spillvannstank, rom for to gassbeholdere og en dreiemomentvillig dieselmotor på 140 hk (120 hk i A-serien) som møter de aller nyeste utslippskravene.

Sengen i alkoven har en bredde på 155 cm – med sikkerhetsnett og luftemulighet.

Alkove for familier
Vi nøler ikke med å fastslå at alkove-modellene er perfekte for den store familien. Rent designmessig har denne typen bobil gjennomgått store forandringer de senere årene og når vi ser på f eks modellen A75 SL, mangler det ikke på smarte detaljer som gjør livet enkelt for en stor familie.

Seks personer får plass rundt bordet til mat, spill og hyggelig samvær.

Innenfor bilens lengde på 745 cm er det godkjente sitteplasser til fem personer, og inntil seks kan overnatte i bilen. Alkove-sengen har en bredde på hele 155 cm, samtidig som hver av de to enkle ”voksen-sengene” akterut har en lengde på 210 cm. Med separat toalett og dusj byr denne lengste utgaven av Sun Living alkove-modellene på høy komfort under lengre reiser.

Hoved-soverommet har godt med skapplass, og de vribare leselampene har også USB-utgang.

Kjøkkenet har tre bluss og oppvaskkum. På motsatt side finner vi et kjøleskap på 142 liter.

De mindre modellene har et kombinert baderom, som for øvrig er uhyre plass-effektivt som følge av en kreativt utformet og bevegelig sjalusivegg. Gulvet er plant i hele bo-delen og den innvendige høyden er 210 cm. Det finnes også en variant i A-serien med 7 sitte- og soveplasser.

Sun Living S75 SL.

Elegant og smidig
Er man ute etter en elegant og smidig bobil, kan S-serien fra Sun Living være et godt alternativ. Høyden er bare 287 cm, sammenliknet med 309 cm for Sun Living alkove-modellene. Også S-serien kommer i en rekke ulike lengder og med mange forskjellige planløsninger. Her har vi igjen valgt å løfte frem en 75 med ”SL” grunnriss.

Kjøkkenbenken er plassert i nisjen mellom salongen og veggen til dusjkabinettet.

Lengden er 742 cm. Den miste S-modellen har for øvrig en lengde på 599 cm. Skal man ha senkeseng i bilens fremre (ekstrautstyr) del må man velge minst en S70 (699 cm) for å få dette. Med unntak av den minste modellen (tre soveplasser) er det minimum fire soveplasser i de øvrige – med mulighet for å utvide til seks ved hjelp av senkesengen. Benyttes bilen regelmessig av fire, velger de fleste senkeseng for å slippe å re opp i salongen hver morgen og kveld. Sammenlikner vi en alkove- og en senkeseng-modell er planløsningene svært like, og begge har flere garderober og et stort bagasjerom.

Toalettrommet har rimelig god plass.

Det store bagasjerommet kan laste inntil 150 kg og har kontakt for ladning av el-sykler.

Van og varebil
Avslutningsvis skal vi bare kort nevne V-serien. Vi innledet med å skrive at for noen er bobilferie bare en av mange aktiviteter. I dag er for eksempel spreke pensjonister opptatt av en rekke ulike gjøremål, og en van-basert bobil kan være et meget interessant alternativ. Med lengder på 599 og 636 cm er de korte nok til å finne parkeringsplasser over alt. De har meget god soveplass til to, men to barnebarn kan også være med, samtidig som bagasjerommet gir plass til mengder av sportsutstyr.

Man skal også tenke over at bilen i utgangspunktet er en ”van” med store bakdører. Det betyr at den faktisk kan fungere som varebil i en knipetak, og med en totalvekt på inntil 3500 kg kan den kjøres med et vanlig førerkort. For et par som bare sporadisk har bruk for to biler, kan faktisk en Sun Living V-serie være familiens andre bil. Dermed kan bobilen få to liv, og kjøp av bobil blir enda litt smartere…

Tekst og foto: Sven Furuly, for Bobilverden.no og BoCM

Bobilverden.no samarbeider med Bobil- og CaravanMagasinet om å dekke presentasjonen av nye modeller hos en rekke produsenter. Dette samarbeidet gjør at vi kan dekke flere nyheter enn vi ellers ville hatt mulighet til.
Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *