Bærbar strøm for de med behov for noe ekstra

Umiddelbart er det ikke så tydelig hvilken betydning dette produktet har for reisende i bobil. For de fleste har det nok heller ingen betydning. Men for noen…

Dometic har lansert ny batteribank for den frie fugl. Foto: Dometic.

Det er kanskje først og fremst den ihuga fricamperen som kan ha behov for Dometics nye bærbare batteribank – PLB40. Har du en ekstra kjøleboks i garasjen så skal denne i følge Dometics være midt i blinken.

Den skal kunne drive en kompressorkjøleboks i 40 timer, 12v-apparater og usb-tilbehør. Og det kan jo være en avlastning for bodelsbatteriet, men produktet er nok først og fremst beregnet for fleksibel bruk utenfor bobilen og i bobiler med liten batterikapasitet.

PLB40 veier 7,5 kg og måler 19x19x25 cm. Foto: Dometic.

PLB40 utnytter de siste utviklingene innen batteriteknologien. Dometics bruker litiumjernfosfatbatterier (LiFePo4) og batterienheten er i følge Dometic lett, kompakt og i stand til å levere stabil strøm i lang tid sammenlignet med litium-ionbatterier som finnes på markedet nå.

PLB40 har mange mulige strømkilder for: 12v kjøretøykontakt, solcellepanel eller vekselstrøm. Dette gjør at batteriet kan lades mens du kjører.

Batteribanken har en innebygd 8A lader. Den yter 512Wh, 40Ah og fungerer fra 0 grader og opp til +50. Vekten er 7,54 kg og den er kun 25 cm høy. Prisen ligger et sted i nærheten av 700 Euro.

Oppdatert:
Dometic vant den prestisjefylte designprisen iF Design Award 2019 for sitt innovative designkonsept med Dometic PLB40. Det er verdens eldste uavhengige designorganisasjon, Hannover-baserte iF International Forum Design GmbH, som deler ut utmerkelsen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: Dometic

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *