Avduket XL på Mercedes

Carthago kunne på Caravan Salon for en uke siden avduke to utgaver av chic c-line bygget på Mercedes-Benz.

Badet er særdeles rommelig og sammen med soverommet bruker det omtrent halve bobilens areal. Foto: Knut Randem.

Under pressevisningen forrige fredag ble de to modellene chic c-line I 5.9 XL LE og chic c-line I 6.2 XL QB avduket av Carthago.

Hovednyheten er at de bygges på Mercedes-Sprinter Sprinter med AL-KO og forhjulsdrift. De kan også leveres på Fiat. Produsenten liker godt å framheve store og små detaljer i sine modeller. Likevel har de et umiskjennelig preg av Carthagos design og funksjonalitet.

De to modellene er henholdsvis 853 og 878 cm lange. Den lengst har midtstilt dobbeltseng mens enkeltsengene tar mindre plass i den kortere modellen. Begge har senkeseng over forsetene.

Det er elegante linjer i Carthagos kjøkken. Foto: Knut Randem.

Modellene har L-sofa og og en forholdsvis bred sofa på høyre side. Bak denne skuler det seg plass til en TV på 32 eller 40 tommer. Det er også et TV-kabinett i soverommet.

Kjøkkenbenken er svakt vinklet og badet tar temmelig stor plass med eget toalettrom og håndvask og dusj som del av det store baderommet med skyvedør foran og bak.

Det er god plass og gjennomgående lagringsmuligheter for lengre ting som for eksempel ski. Foto: Knut Randem.

Garasjen er rommelig og under gulvet er det gjennomgående lagringsplass under salonggulvet. Her er det også plass til å sette ned en bruskasse.

Det er grei plass i garasjen til en større sykkel som kan stroppes fast. Foto: Knut Randem.

XL-modellene registreres for enten 5000 eller 5500 kg totalvekt. Vekt i kjøreklar stand er oppgitt til henholdsvis 3905 og 3925 kg.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *