Atmosphere i forteltet

Innkjøper Bjørn S. Wadsten viser her for første gang fram Inacas oppblåsbare fortelt. Foto: Knut Randem.

Innkjøper Bjørn S. Wadsten viser her for første gang fram Inacas oppblåsbare fortelt. Foto: Knut Randem.

Oppblåsbare fortelt har slått an i markedet. Forteltene uten stenger blir solgt nesten raskere enn de kommer inn på lageret. Lett vekt og enkel oppsetting slår an hos bobilistene. Nå kommer også en av de store aktørene med sin variant.

De oppblåsbare forteltene er dyre, men med nok en stor aktør på markedet kan kundene håpe på at konkurransen vil virke sterkere.
Inaca begynner å levere sitt oppblåsbare fortelt ”Atmosphere” i Norge før jul. Det ble vist offentlig for første gang på Caravanmessen tidligere i høst.
Det er innkjøper Bjørn S. Wadsten i Max Fritid som viste fram teltet for oss på messa.

”Atmosphere” kommer i først omgang med en høyde som passer for feste i markiser 245 til 275 cm over bakken. Senere vil det også komme i høyder opp til 310 cm. Dybden er 250 eller 275 cm og modellene har en bredde på 300 cm. Vekten er om lag 20 kg.

Inacas ”Atmosphere” skiller seg fra Kampa ved at det har separate kanaler som må blåses opp hver for seg. Wadsten mener dette er en fordel da det ellers er veldig tungt å pumpe opp et helt telt med sammenhengende kanaler.
Forteltet har døråpninger på begge sider og sidevinduene har fluenetting. Begge frontfeltene kan åpnes og rulles opp.

Kampas fortelt har til nå hatt en vesentlig del av markedet. En pris på rundt 14.000 kroner for Inacas nyvinning virker derfor dyrt. Wadsten forteller imidlertid at det blir billigere enn Kampas tilsvarende fordi det vil få en stor prisøkning neste år.

Kampa har flere modeller enn Inaca og har i år fått en ny modell som er 400 cm bred og kan benyttes på markiser 250-310 cm over bakken. De leverer også et oppblåsbart sideaneks (tilbygg) som passer til mange av deres modeller.

De oppblåsbare forteltene festes vanligvis i frontskinna på markisa. Markisa skal da ikke være ute mens teltet er oppblåst.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *