Askjems: Starter formidlingssalg av brukte bobiler

Askjems utenfor Tønsberg er en av de store forhandlere av bobiler og campingvogner. Salget av nye bobiler har hatt enorm vekst de siste årene. Dermed blir det også stadig flere brukte bobiler for salg.

– Vi vil nå tilby eiere av bobiler såkalt kommisjonssalg for å hjelpe dem i bruktmarkedet, sier Odd Askjem.

Her starter Askjems bruktsalg 13. april. Lokalene i Undrumsdal har hittil vært brukt til vinterlagring. Frode Heum blir ansvarlig for den nye avdelingen. Foto: Askjems.

For et par år siden lanserte Askjems bobilhotell, hvor bobiler kunne stå tørt og trygt innendørs når de ikke er i bruk. Nå går de også enda mer aktivt inn i bruktsalg ved å tilby kommisjonssalg eller formidling fra et bygg i Undrumsdal som tidligere kun har vært benyttet til vinterlagring av bobiler.

Provisjon
Kommisjonssalg betyr at eier setter bobilen inn for salg, som så formidles av «kommisjonæren». Det innebærer visning og annonsering. Formelt går salget direkte mellom eier og kjøper.

– Men, dette gjør dere vel ikke helt gratis?
– Nei, helt gratis blir det ikke. Vi vil beregne oss en liten provisjon på 8 prosent av salgssummen selgerne får. Da mener vi at vi vil være en av de mest konkurransedyktige på pris i denne delen av markedet, sier Odd Askjem.

Sesongsalg
– Bygget som skal brukes til bruktsalg ligger bare noen få kilometer fra hovedsenteret. Det har hittil stått tomt i perioden fra 15. april til rundt 15. oktober hvert år, nå vil vi utnytte kapasiteten i bygget hele året, sier Odd Askjem. Han forteller at de vil drive med kommisjonssalg og formidlingssalg i perioden fra ca. 10. april til 20. oktober hvert år. Når sesongen er over, vil kundene som ønsker det få tilbud om vinterlagring av bobilen fram til neste høysesong. Det nye salgskonseptet vil bli lansert med brask og bram 13. april, lover Odd Askjem.

Tre haller på til sammen 2700 kvadratmeter gir romslig utstillingsplass i Undrumsdal. Foto: Askjems.

 

Tekst: Bjarne Eikefjord for Bobilverden.no og  Bobil- og CaravanMagasinet

Del dette med andre:

  1 comment for “Askjems: Starter formidlingssalg av brukte bobiler

  1. Bør kanskje også skrive om både kommisjonssalg og formidling hva dette innnebærer av risiko for både den som selger og den som kjøper
    Den som tar provisjon og selger fra sin virksomhet kan ikke overlate dette ansvar/garanti til de private som selger og kjøper
    Selger man en bobil for kr 500000 påløper der en kostnad på kr 40000 for selger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *