Årsrekord for tysk camping lenge før årsskiftet

Etter en forsiktig start på året har de tyske campingplassene satt ny årsrekord i antall overnattinger. Og det er tyskerne selv som har sørget for rekorden.

Tyske campingplasser satte ny årsrekord allerede etter tre kvartaler i 2022. Foto: Knut Randem.

Allerede i slutten av september var det klart at den gamle årsrekorden var passert. Da hadde campingplassene registrert mer enn 36,5 millioner overnattinger. Det melder bransjeorganisasjonen BVCD (Bundesverband der Campingwirtschaft in Deutschland) og tallene gjelder deres medlemmer. Tallene omfatter altså ikke bobilplasser.

I motsetning til Norge, er andelen innenlandske turister svært dominerende. Hele 90 prosent av besøket var tyske turister. Det er 3 prosent mer enn i det forrige rekordåret, 2019.

Blant de utenlandske camperne utgjør Nederland 1,81 millioner overnattinger, Sveits 533 000 overnattinge og Belgia 220 000 overnattinger. Antallet overnattinger av gjester fra utlandet gikk ned med totalt 18 prosent.

I likhet med tidligere år er det Bayern som leder an med 6,9 millioner overnattinger, fulgt av Schleswig-Hostein og Niedersachsen med drøyt 5,1 millioner overnattinger hver ved utløpet av tredje kvartal.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Kilde: Auto-Medienportal

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *