Årsavgiften blir forsikringsavgift

Forsikringsselskapene begynner allerede i år å ta inn årsavgiftens etterfølger. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Fra 1. januar 2018 skal forsikringsselskapene overta innkrevingen av årsavgiften. De skal gjøre det på vegne av Staten. Allerede nå kan du få regningen for neste års trafikkforsikringsavgift, som er det nye navnet på årsavgiften.

Dersom du betaler bobilforsikringen med en termin hver måned vil du ikke merke noe før du skal betale forsikringen for januar 2018. Men om du har betalingsterminer som strekker seg inn i 2018 skal du allerede nå betale trafikkforsikringsavgift for neste år. Dersom du har forfall på forsikringen bare en gang i året, vil du allerede nå betale trafikkforsikringsavgift fra 1. januar 2018 og fram til ditt forfall i 2018. Tilsvarende om du har forfall senere på året.

I den nye ordningen ligger også at avgiften til Staten bare skal betales for de månedene du har forsikring på bobilen. Dersom du selger bobilen, får du tilbake for mye innbetalt forsikring og avgift. Det blir en vesentlig fordel for de dette berører.

Vi må regne med at overgangen til at forsikringsselskapene innkrever avgiften vil bli taklet ulikt av forsikringsselskapene. For eksempel forteller If forsikring at de vil fakturere avgiften separat for de som betaler forsikring en gang i året. Det vil de gjøre i løpet av høsten 2017 for perioden fra 1. januar og fram til hovedforfall i 2018. Deretter blir trafikkforsikringsavgiften en del av den ordinære forsikringsfakturaen.

Stortinget bestemmer i statsbudsjettet hver høst hva trafikkforsikringsavgiften skal være i det kommende året. I 2017 er årsavgiften kr 2820 for bensin- og dieselbiler med partikkelfilter.

Del dette med andre:

  1 comment for “Årsavgiften blir forsikringsavgift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *