Arrestert for ran av utenlandske bilister

Politiet i Katalonia har arrestert fire personer som ranet bilister på motorveien. De var utkledd som politi og brukte gjerne vold for å få det som de ville.

Faksimile av Spaniapostens oppslag.

I spanske Katalonia har politiet, Mossos, arrestert fire bosniere for ran av veifarende. De gikk spesielt etter utenlandske bilister. De regnet trolig med at de kunne ha mye penger på seg fordi de var på ferie, skriver Spaniaavisen.

Ranene skjedde fra Valencia området i sør, langs motorveien AP-7 opp mot grensen til Frankrike. Det opplyses ikke om noen av de rammede kjørte bobil.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  6 comments for “Arrestert for ran av utenlandske bilister

 1. Bedre før om åra.. før globaliseringen.. den gang kjeltringene ble holdt innenfor sine egne definerte grenser.. den gang alle måtte vise pass for å krysse grenser. For min egen sikkerhet vil jeg gjerne tilbake til å stå i kø for vise pass..

 2. Er no dritt alt sammen kan ikke slappe av lenger.
  Prøvde seg på oss for 3 år siden 4 mil fra Frankrike grensa.
  8 mann prøvde seg på 2 biler.
  Men klarte ikke å komme seg inn til oss.
  Alt skjedde kl 0130 .
  Vi overnattet i Frankrike dagen etter og ved 0200 på natta skjedde det igjen.
  Fy faen for en tur.
  Men vi klarte oss men er mere forsiktig.

 3. Skjedde ikke noe slikt i «gode gamle dager» da alle grenseoverganger betød opptil timer i kø for å vise pass, grønt kort og en stor N bak på bilen. For en tullete oppfatning av at alt var bedre før.

 4. Alle land har sine kriminelle personer. Om man blir ranet så blir man ranet. Om man går tilbake til passkontroll på grensa tror jeg neppe det blir noen garanti mot landeveisran. Lenge før Schengenavtalen drev spanjolene bl.a å bygge mur rundt sine eiendommer, så kriminalitet i Spania er uavhengig av passkontrollen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *