Årets svenske bobilkommune er kåret

Den svenske Husbilsklubben har gjennom en avstemming blant sine medlemmer kåret årets mest bobilvennlige kommune. Med åtte bobilplasser og fire campingplasser er vinneren en mønsterkommune, mener medlemmene.

Åke Andersson kunne i går overlevere diplom til ordfører Johan Abrahamsson. Foto: Husbilsklubben.

Årets vinner, Mariestad, har også tidligere fått denne hederen. Det viser at de satser over tid. Mariestad har virkelig forstått hva man som kommune kan gjøre for at bobilturistene skal trives, skriver klubben i en pressemelding.

– Det kanskje største beviset på at Mariestad er Sveriges mest bobilvennlige kommune er at det ofte er fullt belagt på de sentrale bobilplassene og at kommunen så bygger ut en reserveplass å ty til når det er høyt trykk, mener klubben.

Blant de øvrige nominerte kommunene gikk Oxelösund, Filipstad, Ulricehamn, Kiruna og Leksand til finalen.

Husbilsklubbens styreleder Åke Andersson kunne i går overlevere diplom til ordfører Johan Abrahamsson som et bevis på utmerkelsen.

Ordføreren sa i sin takketale blant annet at kommunen er svært glad for alle de besøkende bobilene. Uten dem ville det vært færre butikker og restauranter i kommunen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

.

Del dette med andre:

  2 comments for “Årets svenske bobilkommune er kåret

  1. Sitat: «Ordføreren sa i sin takketale blant annet at kommunen er svært glad for alle de besøkende bobilene. Uten dem ville det vært færre butikker og restauranter i kommunen.»

    Dette bør ordførere i Norge bite seg merke i!

  2. Interessant å se at Svenske kommuner bestreber seg på å legge forholdene til rette for bobilturisme. Her i Norge går utviklingen i motsatt retning.De siste ukene har vi kunnet lese her i Bobilverden , at både Horten og Bergen har lagt ned bynære oppstillingsplasser for bobiler uten å ha planene klare for nye alternativ.
    Svenskene har åpenbart forstått at det er en myte at bobilturister ikke legger igjen penger på steder de besøker , men tvert imot når man føler seg velkommen et sted, buker vi i penger som fulle sjømenn.
    Eneste lyspunkt jeg kan se , at en del båtforeninger har oppdaget at de kan bruke vinteropplagsplasser til bobiloppstillingsplasser i sommersesongen.Dette er jo en vinn vinn- situasjon; båtforeningene tjener penger og bobilfolket kan glede seg over oppstillingsplasser ,,ofte i idylliske omgivelser.Enkle dusj og toalettfaciliteter og strømtilkobling er som regel tilgjengelig i båthavner , så det skal små investeringer til for å etablere en oppstillingsplass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *